Οι περιοχές που θα γίνουν ψεκασμοί δακοκτονίας στην Μεσσηνία - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Οι περιοχές που θα γίνουν ψεκασμοί δακοκτονίας στην Μεσσηνία

Οι περιοχές που θα γίνουν ψεκασμοί δακοκτονίας στην Μεσσηνία

Share This

 


Πρόγραμμα δολωματικών ψεκασμών για την Δευτέρα 3/7/2023

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας ανακοινώνει το Πρόγραμμα δολωματικών ψεκασμών για την Δευτέρα 3/7/2023 ως ακολούθως:

Έναρξη δολωματικού ψεκασμού στις τοπικές κοινότητες: Βουναρίων, Κορομηλιάς, Παλαιοκάστρου. Συνέχιση του δολωματικού ψεκασμού στις τοπικές κοινότητες : Δολών, Μεθώνης, Σταυροπηγίου, Λυκοτράφου, Ευαγγελισμού, Λεΐκων, Νεοχωρίου Λεύκτρου και Πανιπερίου, Νέας Κορώνης, Χαρακοποιού, Αβίας, Παππουλίων, Πλατάνου, Μεσοχωρίου, Φοινίκης, Μηλίτσας, Μάδαινας και Καλαμάτας( Βορίως της οδού Λακωνικής, Γιαννιτσάνικα και Σκουπιδότοπος ).

Επισημαίνουμε ότι:

  1. Οι ελαιοκαλλιεργητές παρακαλούνται να συνεργάζονται με τους συντελεστές του Προγράμματος καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του.

  2. Το αναλυτικό πρόγραμμα ψεκασμών, με τις ημερομηνίες και τις αγροτικές περιοχές, του κάθε ψεκαστικού συνεργείου, αναρτάται σε πίνακες ανακοινώσεων ή/και σε καφενεία των Τοπικών Κοινοτήτων, με ευθύνη των εργολάβων, ώστε να λάβουν γνώση οι ελαιοπαραγωγοί.

  3. Οι ελαιοπαραγωγοί τις ημέρες των ψεκασμών να ανοίξουν τυχόν περιφραγμένα λιοστάσια για να υπάρχει πρόσβαση των συνεργείων ψεκασμού.

  4. Για την ασφάλεια των συνεργείων, οι ελαιοκαλλιεργητές οφείλουν να έχουν καθαρίσει τα λιοστάσια από διάφορα εμπόδια και ζιζάνια, ώστε να είναι προσβάσιμα και ασφαλή για τα συνεργεία ψεκασμού.

  5. Οι ελαιοπαραγωγοί παρακαλούνται να παρευρίσκονται στα λιοστάσια τους για την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και να αναφέρουν έγκαιρα στην Υπηρεσία μας οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

  6. Σε λιοστάσια στα οποία υπάρχουν ζώα (αιγοπρόβατα, ιπποειδή) δεν θα γίνεται ψεκασμός. Αυτά πρέπει να έχουν απομακρυνθεί πριν την ημερομηνία ψεκασμού από τον ιδιοκτήτη τους.

  7. Οι μελισσοκόμοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για την προστασία των μελισσοσμηνών.

  8. Οι βιοκαλλιεργητές οφείλουν να οριοθετούν με διακριτό τρόπο τους ελαιώνες τους, όπως προβλέπεται. Σε περίπτωση της μη ύπαρξης της ειδικής σήμανσης που προβλέπεται, οι εργολάβοι ψεκασμού δεν φέρουν καμία ευθύνη

Για περισσότερες πληροφορίες, οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας, στα τηλέφωνα 2721366524 και 2721366522 και στα email akrassakopoulos@pe-messinias.gr, ekarioti@pe-messinias.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages