Δημοσκόπηση “Επενδυτή”: Σε απόσταση ανάσας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δημοσκόπηση “Επενδυτή”: Σε απόσταση ανάσας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ!

Δημοσκόπηση “Επενδυτή”: Σε απόσταση ανάσας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ!

Share This
ΑΝ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι αμελητέα, εντούτοις η δημοσκόπηση της ΜΕΤΡΟΝ Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Επενδυτής» δικαιώνουν τον αγώνα του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος υπερέχει στα ποιοτικά στοιχεία του Αλέξη Τσίπρα και έχει περάσει το μήνυμα αισιοδοξίας στον κόσμο. Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου Η ΝΔ είναι πρώτη με 19,4% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 19,3%, Χρυσή Αυγή με 7,8%, ΠΑΣΟΚ με 4,6%, ΚΚΕ με 4,6%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,3%, ΔΗΜΑΡ με 2%, Οικολόγοι Πράσινοι με 1,6% και άλλο κόμμα επιλέγει το 3%. Άκυρο και Λευκό ψηφίζει το 23,9% και δεν απάντησε ή δήλωσε αναποφάσιστο το 9,5%.Στην καταγραφή των ψήφων με αναγωγή η ΝΔ έχει ποσοστό 29,%, ο ΣΥΡΙΖΑ 29%, η Χρυσή Αυγή 11,7%, το ΚΚΕ 6,9%, το ΠΑΣΟΚ 6,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%, η ΔΗΜΑΡ 3,1%, Οικολόγοι Πράσινοι 2,4% και το άλλο κόμμα 4,4%.Από τα συγκριτικά στοιχεία του δημοσιεύματος παρατηρείται μία αντοχή της ΝΔ, σε σχέση με το Φεβρουάριο (19,5% έναντι 19,4%), παρά τα δύσκολα μέτρα που έχει λάβει για απολύσεις, κινητικότητα στο δημόσιο και το κλείσιμο της ΕΡΤ. Αντίθετα συνεχή καθοδική πορεία παρουσιάζουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, από το 20,4% που τον έφερναν πρώτο κόμμα με διαφορά μίας σχεδόν μονάδας, στο 19,3%.ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ
Για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς οι αρνητικές γνώμες υπερέχουν των θετικών. Στις θετικές γνώμες πρώτος είναι ο Αντώνης Σαμαράς με 40% και ακολουθούν Φώτης Κουβέλης με 36%, Αλέξης Τσίπρας με 36%, Πάνος Καμμένος με 31%, Ευάγγελος Βενιζέλος με 24%, Δημήτρης Κουτσούμπας με 18% και Νίκος Μιχαλολιάκος με 15%. Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς με 31% υπερέχει συντριπτικά του Αλέξη Τσίπρα που μόλις φθάνει το 11%. Πάντως, και οι δύο αρχηγού υπολείπονται του Κανένα που έχει 40%. Αρνητικά αξιολογεί το 58% τον Αντώνη Σαμαρά και θετικά το 35%. Αρνητικά αξιολογεί τον Αλέξη Τσίπρα το 70% και θετικά το 24%.
ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αρνητικά αξιολογεί την κυβέρνηση 68% και θετικά το 28%, ενώ το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αρνητικά το αξιολογεί το 73% και θετικά το 21%. Επίσης, αρνητικά αξιολογούνται δύο δράσεις της Χρυσής Αυγής, η αιμοδοσία μόνον για Έλληνες και τα συσσίτια μόνον για Έλληνες, που λαμβάνουν 76% και 73% αντίστοιχα. Τις πρόωρες εκλογές τις επιθυμεί το 34% ενώ το 64% επιθυμεί η κυβέρνηση να συνεχίσει την θητεία της. Δεν πρέπει να απολυθούν άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι πιστεύει το 53% έναντι 43% που πιστεύει ότι πρέπει να μειωθεί και άλλο ο αριθμός τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages