Στην Διοικητήριο ο Δ.Πτωχός στη Καλαμάτα - Επιεικής για τις ελλείψεις αλλά συγκρατημένος για τις εξελίξεις - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στην Διοικητήριο ο Δ.Πτωχός στη Καλαμάτα - Επιεικής για τις ελλείψεις αλλά συγκρατημένος για τις εξελίξεις

Στην Διοικητήριο ο Δ.Πτωχός στη Καλαμάτα - Επιεικής για τις ελλείψεις αλλά συγκρατημένος για τις εξελίξεις

Share This


 ΚΑΛΑΜΑΤΑ 

Αναγνώρισε σήμερα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ότι το έργο ανακατασκευής του κτιρίου της πρώην Νομαρχίας στην Καλαμάτα αντιμετωπίζει προβλήματα, τα οποία αφορούν κυρίως τεχνικά θέματα και καθυστερήσεις στην εκταμίευση πιστώσεων για την πληρωμή εγκεκριμένων εργασιών. Για τις αιτίες των προβλημάτων αυτών ήταν μεν επιεικής στις αναφορές που έκανε, ταυτόχρονα όμως ήταν σαφώς συγκρατημένος στις δηλώσεις του για την πορεία του έργου από εδώ και πέρα, θέλοντας ίσως να στείλει κάποιο μήνυμα στον ανάδοχο σχετικά με ενδεχόμενες διεκδικήσεις του…

“Το έργο, όπως ξέρετε, δεν είχε τον καλύτερο ρυθμό μέχρι τώρα. Νομίζω ότι μπορούμε να το βάλουμε σ έναν καλύτερο ρυθμό, να έχουμε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, καλύτερες χρηματοροές -και αυτός είναι ένας λόγος θα έλεγα που ενισχύει ότι δεν είχαμε ως τώρα το ρυθμό που θα έπρεπε. Είμαι αισιόδοξος ότι (το έργο) μπορεί να φτάσει εκεί που πρέπει να φτάσει”. 

Για τα τεχνικά προβλήματα στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας ο περιφερειάρχης κ. Πτωχός ήταν ιδιαίτερα επιεικής για το ότι οι μελετητές δεν διαπίστωσαν προβλήματα στατικότητας, τα οποία τελικά διαπιστώθηκαν από τον ανάδοχο: “Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν πάρα πολλά ευρήματα  απ’ όταν άρχισαν οι εργασίες, κυρίως προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη στατικότητα του έργου. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι ένα κτίριο που φτιάχτηκε τη δεκαετία του ‘70, δεν υπήρχαν οι αντίστοιχες μελέτες, συνεπώς με την αποκάλυψη πάρα πολλών σημείων εντοπίστηκαν πολλά προβλήματα τα οποία έπρεπε να μελετηθούν εκ νέου και να μπορέσουν να γίνουν συμπληρωματικές εργασίες”. 

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για την εξέλιξη του συγκεκριμένου έργου ο περιφερειάρχης είπε: “Σε έργα που είναι κυρίως ανακατασκευές παλαιών κτιρίων είναι πολλά τα τεχνικά προβλήματα τα οποία ανακύπτουν. Τώρα το αν υπάρχει πολιτική ευθύνη ή δεν υπάρχει δεν μπορώ να σας το πω με μεγάλη βεβαιότητα, μπορώ όμως σαν τεχνικός και εγώ να σας πω ότι τα προβλήματα τα τεχνικά πραγματικά είναι αρκετά”. 

Σημειώνεται ότι οι μελέτες για την ανακατασκευή του κτιρίου της πρώην Νομαρχίας είναι δώρο από μεγάλη εταιρία της Μεσσηνίας προς την πρώην περιφερειακή αρχή. 

Για το αν υπάρχει νέο χρονοδιάγραμμα για το έργο, όπως και για τον προϋπολογισμό, ο κ. Πτωχός είπε: “Το χρονοδιάγραμμα αυτή τη στιγμή είναι ζητούμενο και για εμάς. Μέχρι τώρα δεν είχαμε το καινούργιο επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα, πιστεύω ότι θα το έχουμε μέσα στις επόμενες 10 ημέρες. Ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα, το οποίο θα δημοσιοποιήσουμε, όπως και για τα υπόλοιπα έργα που έχουμε πει. Ο προϋπολογισμός παραμένει αυτός που είναι, όπως το ξέρετε από την αρχή, συν την επέκταση που έγινε στο τέλος του προηγούμενου έτους, από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή”. 

Τέλος, ο περιφερειάρχης κ. Πτωχός ανέφερε ότι σκοπός είναι στο κτίριο να στεγαστούν όλες οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας “για να μειώσουμε κατά πολύ τα λειτουργικά μας έξοδα, που είναι πάρα πολλά”. Όπως πρόσθεσε, ανάλογο πρόβλημα στέγασης αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες. 

Στ.Μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages