ΛΑΙΚΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

ΛΑΙΚΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

Share This
Σε κλίμα συγκίνησης χιλιάδες πιστών συνόδεψαν τη χαριτόβρυτο Εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιωτίσσης στο οδοιπορικό της για την Ιερά Μονή Βουλκάνου. Την Ιερά Εικόνα είχε υποδεχτεί η Μεσσήνη, πριν από οχτώ μέρες, σε ανάμνηση θαύματος που είχε επιτελέσει η Θεοτόκος στην περιοχή.
  Νωρίτερα στον Μετοχιακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, όπου είχε εναποτεθεί για προσκύνημα, τελέστηκε Εσπερινός και Παράκληση χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου με τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων.
Η Παναγία πέρασε  με λιτανευτική πομπή από τους κεντρικούς δρόμους της Μεσσήνης, οι οποίοι ήταν στρωμένοι με βασιλικό, μυρτιές και ροδοπέταλα, και κατέληξε στο Ναΐδριο της Αγίας Παρασκευής στην είσοδο της πόλης. Ο Μητροπολίτης, απευθυνόμενος στους πιστούς, αναφέρθηκε στη χάρη της Θεομήτορος και εξήρε τον σεβασμό, την τιμή και την αγάπη των Μεσσηνίων στο πρόσωπο της Παναγίας. Αμέσως μετά, παρέδωσε την Ιερά Εικόνα στον Καθηγούμενο της Μονής Βουλκάνου Αρχιμανδρίτη Προκόπιο Σμυρνή, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής της επιστροφής της στον μόνιμο θρόνο της... Ο εκπρόσωπος τύπου της Μητρόπολης Κώστας Ψυχάρης δήλωσε:
«Η Παναγία η Βουλκανιώτισσα επιστρέφει στον θρόνο της, από όπου θα ατενίζει, θα σκέπει και θα φρουρεί τον μεσσηνιακό λαό. Οι εποχές και οι άνθρωποι αλλάζουν. Ένα πράγμα δεν αλλοιώνεται στην ψυχή του ανθρώπου. Η πίστη και η αγάπη στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages