Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Share This
Για «εκρηκτική» άνοδο στον ελληνικό τουρισμό κάνει λόγο δημοσίευμα του αμερικανικού CNΒC, το οποίο χαρακτηρίζει τη χώρα μας ιδανικό προορισμό για διακοπές. «Για διακοπές στην Ελλάδα κανείς; Ο τουρισμός αναμένεται να εκραγεί» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ, το οποίο σημειώνει ότι μπορεί οι σχέσεις Αθήνας και Ευρώπης να είναι τεταμένες, όμως, αλλά υπάρχει και μια πλευρά της Ελλάδας που αποτελεί δέλεαρ για τους ξένους. Η πτώση του ευρώ αναδεικνύει την Ελλάδα στον τέλειο προορισμό για διακοπές φέτος. 
Το αμερικανικό δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις της διευθύντριας του γραφείου του ΕΟΤ σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, Χριστίνας Καλογερά:
Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι το 2015 θα είναι ακόμα μια χρονιά επιτυχίας για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς οι τομείς των ξενοδοχείων, των εστιατορίων και των μπαρ γνωρίζουν άνθιση και βλέπουμε ότι νέοι επιχειρηματίες αναλαμβάνουν ολοένα και πιο ενεργό δράση στον τουριστικό κλάδο. 
Υπάρχουν νέα πρωτοποριακά προϊόντα που παρέχονται από ξενοδοχεία και νέα εστιατόρια και μπαρ κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ώστε με το ευρώ σε χαμηλά 11 ετών, αυτή είναι σίγουρα η ιδανική στιγμή να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα.
Η Παγκόσμια Οργάνωση Τουρισμού ανέφερε ότι το 2013 κατέφτασαν στην Ελλάδα περίπου 18 εκατομμύρια τουρίστες, ενώ το Παγκόσμιο Ταξιδιωτικό και Τουριστικό Συμβούλιο (WTTC) σημείωσε πως η συγκεκριμένη βιομηχανία τόνωσε την ελληνική οικονομία (κατά το 2013) με 28,3 δισεκατομμύρια ευρώ – το αντίστοιχο του 16,3% του ΑΕΠ. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για αύξηση του 3% κατά το 2014 και αναλόγως αύξηση 3,7% ανά έτος μέχρι το 2024. Συνολικά ο τομέας των υπηρεσιών αντιστοιχεί στο 40% του ελληνικού ΑΕΠ, σύμφωνα με το «World Factbook» της CIA.
«Για να γίνει απόλυτα κατανοητή η σύνδεση του τουρισμού με την πραγματική οικονομία, αξίζει να σημειωθεί πως η άνοδος του συγκεκριμένου τομέα ήταν η αιτία για τα αύξηση της προσφοράς εργασίας κατά 657.000 δουλειές. Ένα στοιχείo αρκετά σημαντικό για μια χώρα, όπως η Ελλάδα, με υψηλή ανεργία (κοντά στο 25%)» σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages