ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

Share This
Την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε διαβούλευση στη Βουλή, η ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη δόμηση και τα αυθαίρετα, νομοθετώντας αρκετές αλλαγές με κύριο στόχο να μπουν χρήματα στα δημόσια ταμεία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», η δήλωση των εξ αδιαιρέτου αυθαίρετων κατοικιών, τα μικρότερα πρόστιμα με αύξηση των δόσεων με στόχο την οικειοθελή δήλωση αλλά και την αποπληρωμή των οφειλών και δημιουργία ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίων είναι μερικές μόνο από τις νέες ρυθμίσεις.
Κόστος δήλωσης
Το υπουργείο Περιβάλλοντος υποστηρίζει ότι θα οριστούν τα αρκετά μειωμένα πρόστιμα αυθαιρέτων οικιών για ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και ταυτόχρονο «τσεκούρωμα» του αναγκαίου παραβόλου δήλωσης του αυθαιρέτου στο πρόγραμμα τακτοποίησης που τώρα ξεκινά στα 500 ευρώ και μπορεί να φτάσει και τις 2.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή, στο νομοσχέδιο που έρχεται μέσα στον Αύγουστο για ψήφιση θα ορίζεται αύξηση των δόσεων με κύριο στόχο να δοθεί κίνητρο ώστε να δηλωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα αυθαίρετα για να υπάρξει –ίσως για πρώτη φορά- αληθινή καταγραφή και αποτύπωσή τους σε «κενό» χρόνο, μιας και λόγω της κρίσης δεν υπάρχει ανέγερση νέων αυθαιρέτων.
Μέσα σε αυτούς που θα δικαιούνται μείωση προστίμων είναι και όσοι ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει το αυθαίρετο ακίνητό τους ως το μόνο στην κατοχή τους ακίνητο βάσει της δήλωσης του Ε9, με το υπουργείο να εξετάζει όμως σε αυτή την περίπτωση ένα πλαφόν στα τετραγωνικά μέτρα αυτού του οικήματος, ώστε να μη συμπεριληφθούν μεγαλοϊδιοκτήτες σε αυτή την κατηγορία. Για τα αυθαίρετα που θα νομιμοποιούνται θα είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος της στατικής επάρκειας, ενώ νομιμοποιήσεις με τον υφιστάμενο νόμο γίνονται έως τις 8 Οκτωβρίου. Για τα αυθαίρετα που θα νομιμοποιούνται θα είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος της στατικής επάρκειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages