ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Share This
Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της έγκριτης τοπικής εφημερίδας «Φωνή», πρόκειται να εγκατασταθούν περίπου 1000 πρόσφυγες στο Δήμο της Μεσσήνης. Ειδικότερα προγραμματίζεται η διαμονή τους στο παραλιακό μέτωπο, σε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή με εξαιρετικά ευνοϊκές προοπτικές. Παρόλο που η παράταξή μου και εγώ προσωπικά, έχω ζητήσει δύο φορές από το Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να εισαχθεί το θέμα «περί προσφύγων», για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος το έχει αγνοήσει. Θυμίζω ότι, από τον περασμένο Ιούλιο, εμείς είχαμε προκαλέσει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο επ’ ευκαιρία εγγράφου – πρόσκλησης του Δημάρχου προς τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα, για εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή της Μακαρίας.
Τότε με έντεχνο τρόπο ο κ. Τσώνης, όταν αντιλήφθηκε ότι δεν «περνάει» η πρότασή του, απέσυρε το θέμα και δεν επέτρεψε να ληφθεί σχετική απόφαση, παρόλο που εμείς ως παράταξη κάναμε συγκεκριμένη πρόταση. Είναι φανερό ότι σεκαμία περίπτωση δεν ήθελε ο κ. Τσώνης να δεσμευτεί από μια απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Φαίνεται τελικά από το δημοσίευμα της εφημερίδος «Φωνή», ότι παρόλο που ο Δήμαρχος φέρεται να έχει ενημερωθεί για τις εξελίξεις ούτε και τώρα θέτει το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο, δεδομένου ότι στη συνεδρίαση της προσεχούς Δευτέρας δεν έχει ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι συνειδητά θέλει η δημοτική αρχή να υποβαθμίσει το θέμα. Κανένας και καμιά αρχή δεν μπορεί να βάλει φρένο στην ανάπτυξη του ευρύτερου παραλιακού μετώπου του Δήμου μας. Κανείς δεν μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις για τόσο σοβαρά θέματα ερήμην της τοπικής κοινωνίας.
Θα περιμέναμε η δημοτική αρχή να είχε ήδη αντιδράσει και να μην κρύβεται. Μετά από όλα αυτά, Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος αν προτίθεται να συζητήσει προ ημερησίας διάταξης το θέμα περί πιθανής εγκατάστασης προσφύγων κατά προτεραιότητα στο δήμο Μεσσήνης; Ερωτάται επίσης αν υπάρχει σχετικός κεντρικός σχεδιασμός περί κατανομής προσφύγων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου; Και τέλος, Τι γνωρίζει τελικά για όλα αυτάη δημοτική αρχή Μεσσήνης; Στάθης Αναστασόπουλος Επικεφαλής Μειζ. Μειοψηφίας Δ.Σ. Μεσσήνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages