ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Share This
Απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αποσύνδεσή τους από τις ευρωεκλογές και διεξαγωγή τους κάθε τέσσερα χρόνια, προβλέπει η πρόταση της Επιτροπής που συστάθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 
Η πρόταση 442 σελίδων παραδόθηκε χθες στον υπουργό κ. Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος υπογράμμισε πως ο διάλογος για τις αλλαγές συνεχίζεται, με στόχο στο α΄ εξάμηνο του έτους να έχει ολοκληρωθεί το σχετικό θεσμικό πλαίσιο. Όπως είπε, το υπουργείο είναι «ανοιχτό σε προτάσεις», αλλά ξεκαθάρισε ότι «ως κυβέρνηση κρατάμε το δικαίωμα να νομοθετούμε και θα κριθούμε γι’ αυτό». Κατά την παρουσίαση της πρότασης, ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε την ΚΕΔΕ για την απόφασή της να αποσυρθεί από την Επιτροπή λέγοντας ότι «δεν βοηθά την Τοπική Αυτοδιοίκηση εάν επηρεασμένη από άλλα κέντρα, εκτός της Αυτοδιοίκησης, προσπαθεί να δημιουργήσει σαματά», και άφησε αιχμές ότι εξυπηρετεί την επικοινωνιακή τακτική της ΝΔ. Αναφερόμενος στις αρμοδιότητες είπε: «Θέλουμε να δώσουμε αρμοδιότητες. Να ξεφύγουμε από το κράτος αφέντη που ελέγχει τα πάντα.
 Από την άλλη δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε στην αφελή άποψη ότι ο καθένας κάνει ό,τι θέλει στον τόπο του. Δεν είναι ακριβώς πασάς στα Γιάννενα ο κάθε δήμαρχος». Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι πρέπει να γίνει καταγραφή της δημοτικής περιουσίας, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να γίνει «τυποποίηση των δήμων σε ορεινούς, νησιωτικούς κ.λπ.», σημειώνοντας ότι «δεν βοηθούν οι οριζόντιες λύσεις». Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου και πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Κώστας Πουλάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «οι προτάσεις που καταθέτουμε σήμερα καλύπτουν όλο το φάσμα της αυτοδιοικητικής δράσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages