Δάρας Δήμου Μεσσήνης – Ένα όμορφο χωριό για λάτρεις εναλλακτικού τουρισμού - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δάρας Δήμου Μεσσήνης – Ένα όμορφο χωριό για λάτρεις εναλλακτικού τουρισμού

Δάρας Δήμου Μεσσήνης – Ένα όμορφο χωριό για λάτρεις εναλλακτικού τουρισμού

Share This


 Ο Δάρας Δήμου Μεσσήνης κερδίζει πλέον και τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού καθώς πρόσφατα ξεκίνησε μια προσπάθεια για την ανάδειξη του παλαιού ιστορικού οικισμού του με την ονομασία ΧΑΤΖΙΚΑ όπου ενώνεται μέσα από μια ιδιαίτερα όμορφη διαδρομή με τον Δάρα.

Παράλληλα ο επισκέπτης μπορεί να βρει ιδανικά καταστήματα εστίασης και καφέ που προσφέρονται για όλες τις εποχές και για όσους έχουν πέρασμα, είναι επισκέπτες η διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή. Ο Δάρας έχει ένα καλοδιατηρημένο Παλαιό Δημοτικό σχολείο όπου ο δραστήριος σύλλογος στον χώρο του διοργανώνει ποικίλες δραστηριότητες και το χωριό γίνεται επίκεντρο . Γενικότερα πρόκειται για ένα χωριό που είναι διανθισμένο με παλιά όμορφα σπίτια, νεόκτιστα, ένα παλαιό και επιβλητικό δημοτικό σχολείο και φυσικά σημεία αναφοράς όπως η πέτρινη βρύση και οι δύο εκκλησίες στην έξοδο του χωριού για τα χωριά Δροσιά-Πελεκανάδα , όπου ο επισκέπτης μπορεί να περάσει αμέτρητες ώρες ραστώνης, αναψυχής και να διοργανώσει ένα πικ νικ.
Πρόσφατα η πεζοπορική βιωματική ομάδα Τα Γεράκια με την αρωγή των μελών του πολιτιστικού συλλόγου ο Δάρας προσπάθησαν και εθεσαν τις βάσεις για να γίνει το χωριό ακόμη περισσότερο επισκέψιμο. Σε ομάδες κοινωνικής δικτύωσης και στη σελίδα πανελλήνιας εμβέλειας Στην ομορφιά που χάνεται στο Facebook προβάλλονται όλες οι πτυχές που αναδεικνύουν την ομορφιά του χωριού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages