Παράταση του βοηθήματος για τους μακροχρόνια ανέργους - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Παράταση του βοηθήματος για τους μακροχρόνια ανέργους

Παράταση του βοηθήματος για τους μακροχρόνια ανέργους

Share This
Θα αυξηθεί από τα 400 στα 450 ευρώ.Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε και τυπικά σήμερα την παράταση του μηνιαίου βοηθήματος των 400 ευρώ που χορηγείται στους ανέργους που έχουν ξεπεράσει την περίοδο των δύο ετών που έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και ανακοίνωσε πως η νέα τραπεζική μεταρρύθμιση, που εκπονήθηκε για να τηρηθούν οι προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής βοήθειας, θα υιοθετηθεί στις 31 Αυγούστου.
Το βοήθημα προς τους ανέργους, η χορήγηση του οποίου εξέπνευσε στις 15 Αυγούστου, θα παραταθεί για ένα εξάμηνο, σε μία χώρα όπου η ανεργία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο επίπεδο μεταξύ των ανεπτυγμένων οικονομικά κρατών (24,63%).
Στόχος είναι «οι άνθρωποι χωρίς οικονομικούς πόρους να μη βρεθούν χωρίς βοήθεια από το κράτος», εξήγησε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία, στη συνέντευξη Τύπου μετά το εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο.
Μολονότι η βοήθεια αυτή θα αυξηθεί από τα 400 στα 450 ευρώ για όσους ανέργους «έχουν, τουλάχιστον, υπό τη μέριμνά τους δύο μέλη της οικογενείας τους, πλέον του συζύγου ή του συντρόφου τους», οι προϋποθέσεις για τη χορήγησή της καθίστανται εφεξής πολύ πιο αυστηρές.
Όσοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το χρονικό όριο του επιδόματος ανεργίας και ζουν με κάποιον γονέα, ή πρόγονο που το ποσό που κερδίζει, εάν μοιρασθεί δια τον αριθμό των μελών της οικογένειας, υπερβαίνει τα 481 ευρώ μηνιαίως δεν θα έχουν δικαίωμα σε κανενός είδους βοήθημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages