Μια σειρά από σημαντικά έργα είναι σε εξέλιξη στο δήμο Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

 Μια σειρά από σημαντικά έργα είναι σε εξέλιξη στο δήμο Καλαμάτας

Μια σειρά από σημαντικά έργα είναι σε εξέλιξη στο δήμο Καλαμάτας

Share This

 


Μια σειρά από σημαντικά έργα είναι σε εξέλιξη στο δήμο Καλαμάτας και στόχος είναι αυτά να ολοκληρώνονται μέσα στο χρονοδιάγραμμά τους. Την ίδια στιγμή στο επίκεντρο και τα κοινωνικά ζητήματα, με την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας να είναι σε πρώτο πλάνο. Αρκετά αυτά που προσεγγίστηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον Θανάση Βασιλόπουλο, να σημειώνει πως η συζήτηση άνοιξε για την επαναφορά του πανηγυριού της Υπαπαντής, με προϋποθέσεις και όρους.

«Πριν από λίγες ημέρες υπογράψαμε ως ΔΕΥΑ Καλαμάτας ένα ακόμα σημαντικό έργο. Ένα έργο που σχεδιάσαμε, διεκδικήσαμε, εντάξαμε και συμβασιοποιήσαμε μέσα σε 12 μήνες προϋπολογισμού 9 εκατ. €. Ένα έργο που αφορά τους τρείς πρώην Δήμους, Άριος, Αρφαρών και Θουρίας και περιλαμβάνει 70 ηλεκτροβάνες για τον διαχωρισμό των περιοχών, 28 σταθμούς μέτρησης παροχής, 7 σταθμούς τηλεδιαχείρισης και 6.500 ψηφιακά υδρόμετρα. Ένα έργο που θα οδηγήσει την περιφέρεια του δήμου μας στη νέα εποχή».

Επιπλέον, ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι στο Πρόγραμμα “Ηλέκτρα” εντάχθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 350.000 €.

Όσον αφορά την εξέλιξη του έργου κατασκευής του κεντρικού αγωγού ύδρευσης Φ800 από τις Πηγές του Πηδήματος στην Καλαμάτα, ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι τις προσεχείς ημέρες αναμένεται η έγκριση της κυκλοφοριακής μελέτης που έχει καταθέσει η ανάδοχος εταιρεία, προκειμένου να εκκινήσει η υλοποίηση του έργου στο τμήμα από τον κόμβο του Αριοχωρίου προς Καλαμάτα.

Για το μεγάλο αντιπλημμυρικό που εξελίσσεται στην ανατολική πόλη, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι δεν προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς διότι υπάρχει μια οφειλή προς την ανάδοχο εταιρεία από το Κράτος, κάτι που αναμένεται ωστόσο να λυθεί.

Σε σχέση με την δεξαμενή στο Πήδημα, ο κ. Βασιλόπουλος ενημέρωσε ότι «έχουμε στείλει τα γεωλογικά στοιχεία που μας ζητήθηκαν από τον Νοέμβριο, υπάρχει πρόβλημα καταλληλότητας στο συγκεκριμένο σημείο για την μεγάλη δεξαμενή και αναζητείται χώρος. Αυτό όμως που προέχει είναι να δοθεί η εντολή από το αρμόδιο Υπουργείο ώστε μόλις γίνουν οι διερευνητικές να κατασκευαστεί στο συγκεκριμένο χώρο με προδιαγραφές η μεταλλική δεξαμενή που θα εξασφαλίσει την πόλη μας για τα επόμενα χρόνια μέχρι την κατασκευή της μεγάλης δεξαμενής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages