Σκάνδαλο με την Αγροτική Ασφαλιστική - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σκάνδαλο με την Αγροτική Ασφαλιστική

Σκάνδαλο με την Αγροτική Ασφαλιστική

Share This
Στη διερεύνηση καταγγελιών για την Αγροτική Ασφαλιστική, σύμφωνα με τις οποίες έχει γίνει εικονική καταγγελία ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων υπαλλήλων της Αγροτικής Τράπεζας ώστε να εισπράξουν ολόκληρο το ποσό των συμβολαίων τους, προχωρά ο οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης.
Η κατεπείγουσα παραγγελία του εισαγγελέα διαβιβάστηκε στην διεύθυνση οικονομικής Επιθεώρησης και περιλαμβάνει καταγγελίες που έφθασαν στο ΣΔΟΕ για παρατυπίες που σχετίζονται με τα ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια των υπαλλήλων.
Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι λόγω μειωμένων αποδοχών οι εργαζόμενοι «πίεσαν» την διοίκηση να προχωρήσει σε εικονικές καταγγελίες των συμβάσεων με την Ασφαλιστική, προκειμένου να πάρουν όλο το ποσό που προέβλεπαν τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους.
Σύμφωνα με άλλες καταγγελίες το έλλειμμα που προκλήθηκε από τις αποχωρήσεις των εργαζομένων καλύφθηκε από την Αγροτική Ασφαλιστική, γεγονός που ζημίωσε την εταιρεία.
Τέλος, κατά τις ίδιες καταγγελίες, δεν παρακρατήθηκε φόρος, γεγονός που εάν έχει βασιμότητα συνιστά το αδίκημα της φοροδιαφυγής.
Γι’ αυτό και ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να ερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, της απιστίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages