Οι κερδοσκόποι λένε ναι στο δημοψήφισμα... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Οι κερδοσκόποι λένε ναι στο δημοψήφισμα...

Οι κερδοσκόποι λένε ναι στο δημοψήφισμα...

Share This
Εφιαλτικές συνέπειες ενός "όχι" στο δημοψήφισμα !!
Οι Έλληνες θα ψηφίσουν υπέρ της νέας δανειακής σύμβασης λόγω των πιθανών εφιαλτικών συνεπειών ενός "όχι" τόσο για τη χώρα όσο και για την ευρωζώνη, εκτιμά η UBS σε έκθεσή της.
Ο οίκος σημειώνει ότι, με την προϋπόθεση πως η ελληνική κυβέρνηση θα περάσει τον σκόπελο της ψήφου εμπιστοσύνης την Παρασκευή, οι Έλληνες θα ψηφίσουν υπέρ του νέου δανείου, προσφέροντας "ανάσες" στην κυβέρνηση.
Ωστόσο, το δημοψήφισμα ενισχύει τα ρίσκα σημαντικά τόσο για την Ελλάδα όσο και γενικότερα για την κρίση χρέους της ευρωζώνης και αυτό αποτυπώνεται σε κάποιον βαθμό από τις αγορές.
Κρισιμότερη θεωρεί η UBS την ψήφο εμπιστοσύνης, σημειώνοντας ότι είναι οριακή λόγω της μικρής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας αλλά και των απειλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που ζητούν την παραίτηση του κ. Παπανδρέου.
Αναφορικά με την 6η δόση, ο οίκος εκτιμά ότι η καταβολή θα γίνει κανονικά λόγω της θετικής εισήγησης της τρόικας, παρά το γεγονός ότι το ΔΝΤ δεν έχει εγκρίνει ακόμη επίσημα την εκταμίευση.
Οι εφιαλτικές συνέπειες ενός "όχι" στο δημοψήφισμα
Η θετική ψήφος των Ελλήνων στο δημοψήφισμα πετυχαίνει την πολιτική αποδοχή που χρειάζεται η κυβέρνηση για να προχωρήσει το σχέδιο μείωσης του ελλείμματος και καθιστά ευκολότερες τις πιθανές μελλοντικές δεσμεύσεις της Αθήνας για την επίτευξη των στόχων, σημειώνει η UBS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages