Καλά νέα από τις εκπτώσεις στην Καλαμάτα... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Καλά νέα από τις εκπτώσεις στην Καλαμάτα...

Καλά νέα από τις εκπτώσεις στην Καλαμάτα...

Share This
Μοναδική πόλη η Καλαμάτα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και από τις ελάχιστες πανελλαδικά που είχε αύξηση στην κατανάλωση το διάστημα των εκπτώσεων σε σχέση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα
Ούτε οι εκπτώσεις που ολοκληρώθηκαν στις 31 Αυγούστου κατάφεραν να αλλάξουν το κλίμα στην αγορά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου η πτώση της εμπορικής κίνησης κυμάνθηκε από 20-30% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Ενώ τα χρήματα που χάθηκαν φτάνουν στο 1,11 δισεκατομμύριο ευρώ σε σχέση με το 2010. Οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες για το λιανικό εμπόριο και αυτό σημαίνει σύμφωνα με τη συνομοσπονδία ακόμα περισσότερα «λουκέτα», αύξηση της ανεργίας, πρόβλημα στα ασφαλιστικά ταμεία και φυσικά επιδείνωση του κλίματος ανασφάλειας και απόγνωσης.
Έμποροι κάνουν λόγο για μείωση στο τζίρο που οδηγεί σε τρόμο και απόγνωση τόσο το καταναλωτικό κοινό όσο και τους ίδιους τους καταστηματάρχες ενώ βασικός παράγοντας είναι η πολύ αρνητική ψυχολογία που υπάρχει.
Σχετική ικανοποίηση στους εμπόρους της Καλαμάτας για την αγοραστική κίνηση
Όσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου η μοναδική πόλη που οι έμποροί της δήλωσαν πιο αισιόδοξοι και έκαναν λόγο για αύξηση της κίνησης στη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων ήταν η Καλαμάτα. Ενώ οι έμποροι των άλλων πόλεων εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευσή τους αναφορικά με τις πωλήσεις των καταστημάτων τους, αφού ελάχιστα ήταν τα καταστήματα που είχαν ικανοποιητική κίνηση.
Πανελλαδικά να τονίσουμε πως άλλες πόλεις που είχαν αύξηση ήταν οι Παξοί, η Νέα Αρτάκη στην Εύβοια και η Αξιούπολη.
Ο κόσμος παρά το γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι εκπτώσεις ήταν πολύ δελεαστικές δεν συγκινήθηκε και όποιος αγόρασε, πήρε τα απολύτως αναγκαία, αφού όπως τονίζουν προέχουν άλλες ανάγκες και θα πρέπει να μην παρασύρονται σε αγορές που δεν τους χρειάζονται.
Ενώ και το Φθινόπωρο προβλέπεται δύσκολο αφού τα μέτρα λιτότητας και οι μειώσεις συνεχίζονται ενώ οι έμποροι περιμένουν λίγο να κινηθούν λόγω της έναρξης της σχολικής χρονιάς, αν και εκεί οι αγορές θα περιοριστούν, σύμφωνα πάντα με τις πρώτες ενδείξεις, στα απολύτως αναγκαία.
Κάποια επιμέρους στοιχεία που αφορούν στις εκπτώσεις είναι πως η κίνηση ήταν καλύτερη τις δύο πρώτες εβδομάδες, ενώ καλή κίνηση υπήρξε και το πρώτο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου . Ενώ ελάχιστοι ήταν αυτοί που απάντησαν πως πιο παραγωγική περίοδος των θερινών εκπτώσεων ήταν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Να αναφέρουμε επίσης πως πλέον οι περισσότεροι ψωνίζουν με μετρητά- ελάχιστοι είναι όσοι χρησιμοποιούν κάρτες, αφού υπάρχει αποστροφή πλέον για το λεγόμενο «πλαστικό χρήμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages