Το έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας στο Ακρογιάλι Αβίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Το έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας στο Ακρογιάλι Αβίας

Το έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας στο Ακρογιάλι Αβίας

Share This
Η ακτή στο Ακρογιάλι Αβίας, το… δίκτυο Natura και η άγνοια των υπηρεσιών

Εδώ και κάποιο διάστημα έχει ξεκινήσει η υλοποίηση, με πολύ καλό ρυθμό, ενός σημαντικού έργου. Κι αυτό είναι η αντιδιαβρωτική προστασία της ακτής στο Ακρογιάλι Αβίας, προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων περίπου ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ. Μέχρι εδώ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Θέλοντας, όμως, να κάνουμε ένα θέμα για το συγκεκριμένο έργο, μάθαμε ότι η εταιρεία που έχει αναλάβει την υλοποίησή του (Sicap S.A.) παίρνει τα απαραίτητα υλικά από τη θαλάσσια έκταση στη νήσο Βενέτικο. 

Στο άκουσμα της είδησης, ψάχνοντας βρήκαμε μέσω του διαδικτύου ότι η συγκεκριμένη περιοχή με κωδικό GR2550003 είναι Natura. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει το ακρωτήριο Ακρίτας, τα γειτονικά νησιά Σχίζα (1.090 ha) και Σαπιέντζα (963 ha), καθώς και τα νησιά Βενέτικο, Αγ. Μαριανή, Αυγό κ.λπ. του συμπλέγματος των Οινουσσών.
Το γεγονός αυτό μας έδωσε την αφορμή να ερευνήσουμε, στo πλαίσιο του ρεπορτάζ, περισσότερο την κατάσταση. Έτσι, απευθυνθήκαμε στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας, στο αντίστοιχο της Πύλου, αλλά και στα μέλη της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του έργου που έχει συσταθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
Οι διαβεβαιώσεις που πήραμε απ’ όλες τις πλευρές, αν και στην αρχή αμφισβήτησαν ότι η συγκεκριμένη νήσος είναι προστατευόμενη περιοχή, είναι ότι η ανάδοχος εταιρεία έχει πάρει όλα τα έγγραφα και τις άδειες που της επιτρέπουν να είναι καθ’ όλα νόμιμη στις ενέργειές της, τόσο από τις τοπικές αρχές όσο από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Μάλιστα, τόνισαν ότι η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής έγινε διότι έχει το κατάλληλο υλικό για την καλύτερη απόδοση του έργου, γι’ αυτό δεν προτιμήθηκε κάποια άλλη, κοντινότερη, όπως η Μάνη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages