Ο Μανώλης Αγγελάκας για το έργο στην αποκεντρωμένη Περιφέρεια - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο Μανώλης Αγγελάκας για το έργο στην αποκεντρωμένη Περιφέρεια

Ο Μανώλης Αγγελάκας για το έργο στην αποκεντρωμένη Περιφέρεια

Share This
Την καλύτερη των εντυπώσεων άφησε στο πέρασμά του από τη Μεσσηνία και την συνεργασία που είχε με όλους τους αρμόδιους φορείς και αρχές, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ο κος Αγγελάκας με μεστές και ουσιαστικές προσεγγίσεις, και πάνω από όλα, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για όλα τα ζητήματα που... άγγιξε, φρόντισε να δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις προκειμένου να επιταχυνθούν οι ρυθμοί σε κάθε επίπεδο και να ξεκινήσει μια αποδοτική σελίδα στην συνεργασία κράτους και αυτοδιοίκησης, ξεπερνώντας την συνήθεια της γραφειοκρατίας.
 Στην σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο της Καλαμάτας ο κος Αγγελάκας, παρουσία των δημάρχων της Μεσσηνίας, του Πρόεδρου της ΠΕΔ και του Προέδρου του ΦΟΔΣΑ Πελ/σου, έβαλε όριο τους 3-4 μήνες για να έχει τρέξει η προσωρινή λύση, να ξεπεραστούν οι αγκυλώσεις, στην προσπάθεια να σταματήσει το... πάρε – δώσε των ευθυνών και της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ζήτησε την πρόταση που έχει υπάρξει με τους προτεινόμενους χώρους υπήρξε εκ νέου μια αξιολόγησή της και όλα αυτά θα μεταφερθούν στον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό κο Καλαφάτη, όπου και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Πάντως, το μήνυμα ήταν ένα ''ούτε δευτερόλεπτο χαμένο''... Παράλληλα, εξετάσθηκαν και τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην αυτοδιοίκηση από τον ''πρόχειρο'' Καλλικράτη.
Φιλοξενούμενος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST ο Γενικός Γραμματέας για το θέμα σημείωσε ''...πως θα πρέπει να ξεκαθαριστούν καλά οι αρμοδιότητες να δούμε τί δεν πήγε καλά και να διορθωθεί. Το δεύτερο που πρέπει να γίνει είναι ότι επειδή δεν πρόκειται οι προϋπολογισμοί να αυξηθούν τον επόμενο χρόνο και το μήνυμα το έχω δώσει σαφέστατα και στην συνεδρίαση της ΠΕΔ Πελ/σου, παρότρυνα τους δημάρχους να αναμορφώσουν τους προϋπολογισμούς τους, να ιεραρχήσουν κατά προτεραιότητα τα έργα, να αναλάβουν πρωτοβουλίες με «επιχειρηματικές» κινήσεις να φέρουν χρήματα στους δήμους».
Ο Μανώλης Αγγελάκας σχολιάζοντας την δική του παρουσία τον πρώτο καιρό στο τιμόνι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τόνισε με έμφαση ''...να μην στεκόμαστε και μεγαλώνουμε το έλασσον. Δεν δικαιούμαστε να μένουμε στα... ψιλά, πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα, σεβόμενοι τη νομιμότητα''.Ανάμεσα στα υπόλοιπα ο κος Αγγελάκας μίλησε και για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δηλώνοντας την αισιοδοξία του πως θα τα καταφέρει και την τιμή που του έγινε για αυτήν την θέση ευθύνης μιας Υπερ-Περιφέρειας που έχει πολλές ανάγκες και για την οποία θα παλέψει για το καλύτερο με όλες του τις δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages