Ανακαίνιση και μόνωση αιθουσών σε σχολεία της Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ανακαίνιση και μόνωση αιθουσών σε σχολεία της Καλαμάτας

Ανακαίνιση και μόνωση αιθουσών σε σχολεία της Καλαμάτας

Share This
Σύσκεψη για τις αναγκαίες εργασίες μονώσεων, συντηρήσεων και βελτιώσεων σε σχολικά κτήρια του Δήμου Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή του Διευθυντή Παιδείας, των Διευθυντών Εκπαίδευσης, αρμοδίου προϊσταμένου σε Τμήμα των Τεχνικών Υπηρεσιών και των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών. Η κατάσταση είχε αρχικώς εκτιμηθεί σε προηγούμενη σύσκεψη και ο Δήμαρχος έδωσε οδηγίες για την εκτέλεση το συντομότερο δυνατόν των εργασιών που προβλέπονται στις εργολαβίες μονώσεων και επισκευών. Όσον αφορά στην εργολαβία για μονώσεις σε σχολικά κτήρια, ο εργολάβος έχει αναδειχθεί και η σύμβαση θα υπογραφεί προσεχώς.
Ο προϋπολογισμός μελέτης ήταν 89.000 ευρώ με το ΦΠΑ και σχετικές εργασίες θα γίνουν στα εξής σχολεία: συγκρότημα Μηλιού στα Γιαννιτσάνικα, 13ο Δημοτικό Σχολείο, 16ο Δημοτικό Σχολείο (παλιά πτέρυγα), 7ο Δημοτικό Σχολείο (παλιά πτέρυγα), 1ο Δημοτικό Σχολείο, 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο, 5ο Γυμνάσιο, Γυμνάσιο Παραλίας και Γυμνάσιο Αρφαρών. Παρεμβάσεις μικρού εύρους θα γίνουν και σε άλλα σχολικά κτήρια. Επίσης, επίκειται η δημοπράτηση της εργολαβίας επισκευών στα σχολικά κτήρια, που αφορούν στην υγιεινή και την ασφάλεια, προϋπολογισμού μελέτης 103.021,50 ευρώ με το ΦΠΑ. Μέσω αυτής θα εκτελεσθούν παρεμβάσεις ως ακολούθως: 1. κατασκευή περιφράξεων στα 14ο και 26ο Νηπιαγωγεία 2. κατασκευή ψευδοροφών από γυψοσανίδες στα Δημοτικά Σχολεία 7ο, 3ο και 13ο, καθώς και επισκευή WCστο 2ο Δημοτικό Σχολείο 3. κατασκευή στεγάστρων στα 11ο και 24ο Δημοτικά Σχολεία 4. αντικατάσταση κατεστραμμένων πλαστικών πλακιδίων δαπέδου σε διάφορα Νηπιαγωγεία 5. επισκευή επιχρισμάτων στο 6ο Δημοτικό Σχολείο 6. επισκευή προσόψεων και αφαίρεση σαθρών τμημάτων από επιχρίσματα και μπετόν σε διάφορα σχολικά κτήρια (Πολυκλαδικό, Λύκειο Παραλίας κ.ά.) 7. χρωματισμοί περιφράξεων και επιχρισμάτων και λοιπών επιφανειών, όπου γίνουν παρεμβάσεις 8. τοποθέτηση φωτιστικών στις αίθουσες όπου θα κατασκευασθούν ψευδοροφές 9. αντικατάσταση 2 κατεστραμμένων λεβήτων θερμάνσεως και των καυστήρων στο 12ο Νηπιαγωγείο και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο 10. τουαλέτες στο Δημοτικό Σχολείο Άριος.
Επίσης, συζητήθηκε το θέμα κατασκευής νέων σχολικών κτηρίων, καθώς κατασκευάζεται νέο κτήριο για τα 10ο και 26ο Δημοτικά Σχολεία, ενώ εντάσσονται στο ΕΣΠΑ τα έργα κατασκευής νέων κτηρίων για το 8ο Δημοτικό και το 3ο Νηπιαγωγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages