Ποιοι επαγγελματίες και επιχειρήσεις εξαιρούνται από τη χρήση ταμειακών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ποιοι επαγγελματίες και επιχειρήσεις εξαιρούνται από τη χρήση ταμειακών

Ποιοι επαγγελματίες και επιχειρήσεις εξαιρούνται από τη χρήση ταμειακών

Share This
Τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που εξαιρούνται από τη χρησιμοποίηση φορολογικών ταμειακών μηχανών προσδιορίζει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη. Σημειώνεται πως από την 1η Ιανουαρίου 2014, με την κατάργηση των υποχρεώσεων τήρησης πρόσθετων βιβλίων και της θεώρησης φορολογικών στοιχείων, που προβλέπονται από τον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, επήλθαν ορισμένες διαφοροποιήσεις ως προς την έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, από συγκεκριμένες κατηγορίες υπόχρεων συναλλαγών. Στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε απαραίτητο να παρασχεθούν σε αυτές τις κατηγορίες επιτηδευματιών, οι αναγκαίες διευκολύνσεις στην άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.
Ως εκ τούτου συγκεκριμένοι επιτηδευματίες και επιχειρήσεις εξαιρέθηκαν από τη χρησιμοποίηση φορολογικών ταμειακών μηχανών από την 1η Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, στις κατηγορίες υπόχρεων απεικόνισης συναλλαγών που μπορούν να μη χρησιμοποιούν φορολογική ταμειακή μηχανή για την έκδοση των αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, ανεξάρτητα από την κατηγορία των βιβλίων που τηρούν και την μορφή του φορέα τους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) συγκαταλέγονται οι εξής: Ο εκμεταλλευτής χώρου διαμονής ή φιλοξενίας, εκπαιδευτηρίου, παιδικού σταθμού, κλινικής ή θεραπευτηρίου, κέντρων αισθητικής, γυμναστηρίων, χώρου στάθμευσης, καθώς και οι γιατροί και οδοντίατροι. Ο εκμεταλλευτής θεαμάτων, ο πράκτορας κρατικών λαχείων, ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ και συναφών, η επιχείρηση μεταφοράς προσώπων γενικά, με εξαίρεση τον εκμεταλλευτή ΤΑΞΙ. Ο κατά παραγγελία αυτοαπασχολούμενος (φυσικό πρόσωπο) ράπτης ή ράπτρια, ο αυτοαπασχολούμενος (φυσικό πρόσωπο) ράπτης ή ράπτρια που επιδιορθώνει ενδύματα και υφασμάτινα είδη, γενικώς, καθώς και ο εκμεταλλευτής ιαματικών πηγών του Ε.Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages