«Λαϊκής Συσπείρωση» με σκληρή ανακοίνωση για Αθίγγανους Αγ. Τριάδος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

«Λαϊκής Συσπείρωση» με σκληρή ανακοίνωση για Αθίγγανους Αγ. Τριάδος

«Λαϊκής Συσπείρωση» με σκληρή ανακοίνωση για Αθίγγανους Αγ. Τριάδος

Share This
Τα βέλη τους έστρεψαν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Περιφέρεια Πελοποννήσου και στο Δήμο Καλαμάτας προς τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα για το ζήτημα της μετεγκατάστασης των τσιγγάνων από την περιοχή της Αγίας Τριάδας Καλαμάτας στην Μπιρμπίτα. Συγκερκριμένα στην ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι: «Περίσσεψε η υποκρισία, η κοροϊδία, ο λαϊκισμός και αυτός που πληρώνει αυτή τη κατάσταση είναι ο λαός της γύρω περιοχής και οι τσιγγάνοι. Βεβαίως πρόκειται και για υπαρκτές διαφορές που όμως είναι συνέπεια της πολιτικής που ακολούθησαν Δήμος –Περιφέρεια όλα αυτά τα χρόνια αλλά και στήριξαν μέσα από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ ή της σημερινής συγκυβέρνησης.»
Επίσης, επισημαίνουν ότι: «Συμφωνούμε με το αίτημα των κατοίκων να φύγουν από τη περιοχή αλλά δεν μπορούν να πεταχτούν σε ένα κάδο απορριμμάτων όπως είναι τώρα η περιοχή της Μπιρμπίτας που δεν μπορεί να ζήσει άνθρωπός πάνω από μία ώρα. Η Μπιρμπίτα επίσης είναι δικό τους δημιούργημα τόσο ως προς την κατασκευή όσο και ως προς την διαχείριση που έγινε μετά όταν παραδόθηκε. Είμαστε ή μόνη δύναμη ποτ είχε αντιταχτεί στη Μπιρμπίτα και στη γκετοποίηση που φέρνει χειρότερα αποτελέσματα. Ο λαός δεν μπορεί να είναι μπαλάκι κανενός. Έχουν την ευθύνη να βρουν λύση τώρα, άμεσα και με όλες τις παραμέτρους που θα εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Λεφτά για αίθουσες, δημαρχεία, πολιτιστικές πρωτεύουσες, για λιμάνια, για τη Τέρνα έχουμε αλλά να διαμορφώσουμε ένα χώρο ανθρώπινό και να βοηθήσουμε τους τσιγγάνους και όλους τους εργαζόμενους δεν έχουμε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages