Συνεδρίασε το Δ.Σ. Καλαμάτας για τους τσιγγάνους της Αγ. Τριάδας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συνεδρίασε το Δ.Σ. Καλαμάτας για τους τσιγγάνους της Αγ. Τριάδας

Συνεδρίασε το Δ.Σ. Καλαμάτας για τους τσιγγάνους της Αγ. Τριάδας

Share This
Με κατεπείγον χαρακτήρα συνεδρίασε το Δ.Σ. Καλαμάτας προκειμένου να λάβει απόφαση για το μείζον θέμα των αθιγγάνων στην Αγία Τριάδα καθώς και έγκριση για την διαδικασία κατεδάφισης των αυθαίρετων κτισμάτων, σε εφαρμογή εκτελεστέας εντολής του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι μετά από συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Κεγκέρογλου υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης για εργασίες αποκατάστασης στη Μπιρμπίτα ποσού 200-500.000 ευρώ. Παράλληλα τόνισε ότι θα υπάρξει δυνατότητα εφαρμογής του Ν. 4052 προκειμένου να επιδοτηθούν για το ενοίκιο κατοικίας, ενώ μετά από επαφές στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξασφαλίστηκαν λυόμενα από την Αμυγδαλέζα προκειμένου να συμβάλουν κι αυτά στην αποκατάσταση της κατασκήνωσης. Επίσης θα αποσταλεί σχετική επιστολή προς το Συνήγορο του Πολίτη για ενημέρωση επί του θέματος και των προεκτάσεων αυτού.
Σε ότι αφορά την ημερομηνία των κατεδαφίσεων, αν και αρχικά είχαν ανακοινωθεί, αυτή δεν ισχύει, με τον Δήμαρχο να ζητά εξουσιοδότηση προκειμένου σε συνεννόηση με τον Εισαγγελέα και την Αστυνομία να ενεργήσει. Όσον αφορά την Περιφέρεια και αφού είπε: "Υπάρχει μια διαφορετική προσέγγιση. Ας το πάρει όμως το ποτάμι. Ζητώ, παρακαλώ, εύχομαι και προσεύχομαι να υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία". Έκανε γνωστό ότι θα ζητηθεί η παραχώρηση της Μπιρμπίτα κατά χρήση για 5 χρόνια, ενώ επισήμανε ότι για να προχωρήσει άμεσα αυτό δεν χρειάζονται προγραμματικές συμβάσεις με σημειώσεις και υποσημειώσεις. Η συνεδρίαση έγινε σε σχετικά ήρεμο κλίμα, παρουσία κατοίκων της περιοχής αλλά και αθιγγάνων, ενώ υπήρξαν τοποθετήσεις απ' όλες τις πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages