Καμπανάκι από το Κτηματολόγιο για τα αδήλωτα ακίνητα σε Λέικα και Ασπρόχωμα f - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Καμπανάκι από το Κτηματολόγιο για τα αδήλωτα ακίνητα σε Λέικα και Ασπρόχωμα f

Καμπανάκι από το Κτηματολόγιο για τα αδήλωτα ακίνητα σε Λέικα και Ασπρόχωμα f

Share This
Σύμφωνα με στοιχεία του Κτηματολογίου, το 70% των περιπτώσεων που παραμένουν ακόμη στον «αέρα» αφορά ιδιοκτησίες του Δημοσίου, ρίχνοντας πρακτικά τον αριθμό των άμεσα ενδιαφερομένων σε 60.000. Από το 2015 κινδυνεύουν άμεσα οι ιδιοκτησίες σε είκοσι περιοχές, ενώ από το 2016 - 2018 για τους κατοίκους του εξωτερικού- θα προστεθούν στη λίστα επιπλέον 92 περιοχές. Στις είκοσι περιοχές όπου οι ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να χάσουν το 2015 τα ακίνητά τους είναι, μεταξύ άλλων, οι κοινότητες Λεΐκων και Ασπροχώματος του Δήμου Καλαμάτας. Όσο για τις επόμενες 92 περιοχές που θα μπουν στο στόχαστρο, είναι και η μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Υποχρέωση υποβολής δήλωσης στο Κτηματολόγιο έχει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που έχει εμπράγματο ή εγγραπτέο δικαίωμα.
Εάν δεν έχει υποβληθεί δήλωση ιδιοκτησίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο εμπρόθεσμα, μπορεί να γίνει εκπρόθεσμη δήλωση κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης και μέχρι την ημερομηνία που ορίζει με απόφασή του το ΥΠΕΚΑ. Στην περίπτωση αυτή, όμως, προβλέπεται η επιβολή προστίμου ανάλογα με το είδος και την αξία των ακινήτων. Η διαδικασία βεβαίωσης και εν συνεχεία επιβολής προστίμου θα ενεργοποιηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.
Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages