ΑΝΕΒΑΖΕΙ..ΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΝΕΒΑΖΕΙ..ΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΑΝΕΒΑΖΕΙ..ΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Share This
Εάν υπάρχει ένα υπόδειγμα στην αξιοποίηση πόρων, αυτό στον χώρο της υγείας βρίσκει… αντανάκλαση στις ενέργειες που έχουν υλοποιηθεί και δρομολογούνται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Αντιστεκόμενο στην κρίση που πέρασε και η υγεία, “οχυρώθηκε” μελετητικά και με σωστό συντονισμό “εκμεταλλεύθηκε” στο έπακρο τις δυνατότητες που προσέφερε το ΕΣΠΑ. Η αριθμητική αποτύπωση των έργων υγείας στη Μεσσηνία μέσω του ΕΣΠΑ ανέρχεται ήδη στα 20.000.000 ευρώ.
Εν αρχή οι “ενέργειες εξοικονόμησης” που είναι ουκ ολίγες… Στα τέλη του Νοέμβρη πρόκειται να παραδοθεί το νέο σημαντικό έργο που αφορά στην εγκατάσταση των δύο συγκροτημάτων παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης συνολικού προϋπολογισμού 550.000€. Γι’ αυτό χορηγήθηκαν όλες οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και το Νοσοκομείο θα εξοικονομεί ένα πολύ μεγάλο ποσό, που φθάνει τις 400.000€ ετησίως, αποτελώντας μάλιστα οδηγό και για άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Η εξοικονόμηση έρχεται και από τα “πράσινα” έργα με καθοριστικό αυτό της βιοκλιματικής αναβάθμισης. Για το έργο που είναι ενταγμένο στο ΕΠΠΕΡΑΑ με προϋπολογισμό 2,2 εκατ. ευρώ η πράξη ένταξης και η προέγκριση δημοπράτησης πρόκειται να παραδοθεί στις αρχές της εβδομάδας στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
Νέες εγκαταστάσεις
Βασικές παράλληλα είναι οι διάφορες παρεμβάσεις σε προσθήκη και αναβάθμιση εξοπλισμού των υπαρχουσών εγκαταστάσεων. Έχει ξεκινήσει και παραδίδεται από την προηγούμενη εβδομάδα ο εξοπλισμός μηχανογράφησης που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Πελοποννήσου συνολικού προϋπολογισμού 245.000€. Στο πλαίσιο αυτού του έργου  την προηγούμενη Παρασκευή ολοκληρώθηκε και η κατασκευή του “computer room” που αποτελούσε μια χρόνια ανάγκη και που θα πρέπει να διαθέτει κάθε σύγχρονο Νοσοκομείο. Τα θετικά νέα θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα με την συμβασιοποίηση και της  εγκατάστασης νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού Η/Μ, προϋπολογισμού 400.000€. Ένα από τα κρίσιμα είναι και ο νέος σύγχρονος  εξοπλισμός μαγειρείων και πλυντηρίων συνολικού προϋπολογισμού 500.000€ που φθάνει σε 10 περίπου ημέρες, με το νοσηλευτικό ίδρυμα να προχωρά και να αποκτά για το χώρο των μαγειρείων και των αποθηκευτικών χώρων των τροφίμων το ISO 22000:2005.  
«Έχουμε ξαναπεί ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε ούτε μέρα και ούτε λεπτό. Καθημερινά καταβάλλουμε μια μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια προκειμένου να οδηγήσουμε τα πράγματα μπροστά και να βελτιώνουμε συνεχώς την ποιότητα στη παροχή των υπηρεσιών υγείας που προσφέρουμε. Αυτό είναι το χρέος μας και η ευθύνη μας…», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μπέζος.
Περιφερειακή αναβάθμιση
Είναι, όμως, σημαντικές και οι υπόλοιπες ενέργειες που εξελίσσονται και που σε επίπεδο υποδομών δίνουν το… κάτι παραπάνω. Έτσι, με ταχείς ρυθμούς ετοιμάζεται η μελέτη για την προσθήκη ορόφου πάνω από τη ψυχιατρική. Αυτή πρόκειται να παραδοθεί στα τέλη Νοεμβρίου και για το λόγο αυτό τοπογράφοι μηχανικοί της εταιρίας  BETAPLAN εργάζονται πυρετωδώς. Παράλληλα, η όλη προώθηση έχει και έντονη περιφερειακή αναφορά. Τις επόμενες ημέρες συμβασιοποιείται το έργο της «Αναδιαρρύθμισης του Ισογείου του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας» έργου ενταγμένου στο ΠΕΠ Πελοποννήσου συνολικού προϋπολογισμού 1.250.000€ και για τον σκοπό αυτό ζητήθηκαν τα δικαιολογητικά από την ανάδοχο εταιρεία. Μέσα σε όλα συμβασιοποίηθηκε και ξεκινά η κατασκευή του Π.Ι. Μεθώνης συνολικού προϋπολογισμού  270.000€ (παραδίδεται το Πάσχα), προχωρούν οι εργασίες κατασκευής στο Π.Ι. Πεταλιδίου, ενώ ζητήθηκαν τα δικαιολογητικά και συμβασιοποιείται και η κατασκευή του Π.Ι. Βλαχόπουλου προϋπολογισμού 260.000€.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages