ΤΑ ΡΕΜΑΤΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ 'ΠΝΙΞΟΥΝ' ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΑ ΡΕΜΑΤΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ 'ΠΝΙΞΟΥΝ' ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΤΑ ΡΕΜΑΤΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ 'ΠΝΙΞΟΥΝ' ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Share This
Η κατάσταση που επικρατεί σε επίπεδο υποδομών εν όψει και του χειμώνα στο δήμο της Καλαμάτας εξετάστηκε στην συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου που έγινε σήμερα. Από το καλοκαίρι έχουν γίνει κάποιες πρόδρομες ενέργειες και παρεμβάσεις όπου έχουν εντοπιστεί προβλήματα, ενώ το βασικότερο είναι αυτό της Λιγδούς. Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου: Συνεδρίασε σήμερα, το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Ανδρέα Καραγιάννη, που αναπλήρωσε το Δήμαρχο και με τη συμμετοχή των κατά το νόμο μελών του. Τα θέματα της συνεδρίασης ήταν:
1. «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων», και
2. «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό περιόδου 2014-2015». Η σύγκληση του Σ.Τ.Ο έγινε μετά τις σχετικές εγκυκλίους που στέλνει κάθε χρόνο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των φορέων που εμπλέκονται σε επίπεδο Δήμου. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στις αρμοδιότητες των υπηρεσιών που εμπλέκονται σε δράσεις πολιτικής προστασίας και το συντονισμό των δράσεων των υπόλοιπων φορέων. Έγινε ενημέρωση για τα μέσα που διαθέτει ο κάθε εμπλεκόμενος, αναφέρθηκαν οι επεμβάσεις για άρση των επικινδυνοτήτων και τα μέτρα που έχει ήδη πάρει ή πρέπει στο εγγύς μέλλον να πάρει κάθε υπηρεσία, για την πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών που οφείλονται σε πλημμύρες ή χιονοπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages