«Σήματος Ποιότητας Μεσογειακής Διατροφής MedDiet για εστιατόρια» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

«Σήματος Ποιότητας Μεσογειακής Διατροφής MedDiet για εστιατόρια»

«Σήματος Ποιότητας Μεσογειακής Διατροφής MedDiet για εστιατόρια»

Share This
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου αρμόδιος Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο. Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου παρευρέθηκε στην επίσημη παρουσίαση του «Σήματος Ποιότητας Μεσογειακής Διατροφής MedDiet για εστιατόρια», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, στο φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου Elite City Resort, στην Καλαμάτα. Την εκδήλωση συντόνισε ο Νικόλαος Κατσαρός τ. Πρόεδρος του ΕΦΕΤ και Αντιπρόεδρος New York College. Συμμετείχαν εκπρόσωποι των περιφερειακών και τοπικών αρχών, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης, ο Πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος Δημήτριος Μανιατάκης, από την ομάδα έργου MedDiet ο Γιαννός Καλλικράτης, ο Βασίλης Γεωργακόπουλος Δρ. Τεχνολόγος Τροφίμων, ο Πάρης Κωστόπουλος (executive Sef), o Στέλιος Μπαρμπέας (executive Sef), μικρομεσαίες επιχειρήσεις (κυρίως εστιάτορες), επαγγελματίες σε θέματα διατροφής και άλλες ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και φορείς.
Παράλληλα έγιναν συζητήσεις στρογγυλού τραπεζιού μεταξύ των μελών της ομάδας έργου MedDiet και των επιχειρήσεων. Από το Νοέμβριο του 2010 η UNESCO ανακήρυξε επίσημα την Μεσογειακή Διατροφή ως «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας». Με τα άφθονα θρεπτικά της συστατικά, τη σωστή αναλογία γευμάτων και το ελαιόλαδο έχει πολλά να προσφέρει για μια ισορροπημένη και υγιή ζωή, δεν είναι απλώς ένα πρότυπο διατροφής αλλά ένας αληθινός τρόπος ζωής που έχει τις ρίζες του στη γνώση των τόπων, τη δύναμη του στις παραδοσιακές τροφές, στην παράδοση και στη σχέση ανθρώπου και φύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages