ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΘΑ ΒΟΓΓΑΕΙ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΘΑ ΒΟΓΓΑΕΙ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΘΑ ΒΟΓΓΑΕΙ

Share This
Ο Αύγουστος πέρασε ήδη στο δεύτερο μισό του, οι εκδρομείς του πρώτου δεκαπενθημέρου παίρνουν σιγά σιγά το δρόμο της επιστροφής και όπως και οι υπόλοιποι λίγο αργότερα, θα κληθούν να ανταποκριθούν, το επόμενο διάστημα, σε μια σειρά απαιτήσεων της Εφορίας. 
Το ύψος της...φοροκαταιγίδας που θα ακολουθήσει φθάνει τα 5 δισ. ευρώ. Ανάμεσα στα άλλα θα πρέπει να πληρωθούν οι εξής φόροι
 • φόρος εισοδήματος
 • ειδική εισφορά αλληλεγγύης
 • τέλος επιτηδεύματος
 • φόρος πολυτελούς διαβίωσης
 • ΕΝΦΙΑ 
 • τέλη κυκλοφορίας οχημάτων,
καθώς και να τακτοποιηθεί μια σειρά υποχρεώσεων, όπως οι δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. 
Τα ραβασάκια που αναμένονται, πάντως, ανέρχονται σε... πέντε, το εκκαθαριστικό της φορολογικής δήλωσης με 4 φόρους, ο ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας, ο έξτρα φόρος πολυτελείας για συγκεκριμένους φορολογούμενους και τα... ειδοποιητήρια για την πληρωμή των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες, για όσους  φυσικά έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση. 
Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών 
 • Φόρος εισοδήματος, φόρος πολυτελείας, ειδική εισφορά αλληλεγγύης και τέλος επιτηδεύματος θα έρθουν... πακέτο με το εκκαθαριστικό των φορολογικών δηλώσεων. Οσοι φορολογούμενοι δεν υπέβαλλαν φορολογική δήλωση τον περασμένο μήνα, αλλά το έκαναν τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, ή θα το κάνουν μέχρι τις 26 του μήνα, θα κληθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος μέχρι τις 31 Αυγούστου, τη δεύτερη στο τέλη Σεπτέμβρη και την τρίτη μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Τέλη Σεπτέμβρη και τέλη Νοέμβρη θα καταβάλλουν τη δεύτερη και τρίτη δόση αντίστοιχα όσοι είχαν υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις πριν τις 18 Ιουλίου.  Στα εκκαθαριστικά που θα λάβουν οι φορολογούμενοι που έκαναν φορολογική δήλωση μετά τις 18 Ιουλίου θα έχει υπολογιστεί και η αύξηση τυχόν φόρου πολυτελούς διαβίωσης για τα αυτοκίνητα άνω των 2.500 κ.ε., τις πισίνες και για τα σκάφη αναψυχής πάνω από 5 μέτρα στα οποία επιβάλλεται για πρώτη φορά. Ομως, σε όσους είχαν υποβάλλει φορολογική δήλωση πριν τις 18 Ιουλίου θα σταλούν συμπληρωματικά ραβασάκια-εκκαθαριστικά. 
 • Οσον αφορά την έκτακτη εισφορά, για όσους έχουν εισοδήματα από 12.000 έως 30.000 ευρώ δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή. Θα πληρώσουν όσα είχαν υπολογίσει, είτε μέσω της φορολογικής τους δήλωσης, είτε μέσω της μηνιαίας παρακράτησης του μισθού τους. Οσοι, όμως, έχουν εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, με δεδομένο ότι οι συντελεστές της έκτακτης εισφοράς για τα εισοδήματα αυτά αυξήθηκαν με το νέο Μνημόνιο αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2015, θα πρέπει να αναμένουν διπλό σοκ: Το πρώτο σοκ των αυξημένων συντελεστών θα το υποστούν με την εκκαθάριση της μισθοδοσίας Ιουλίου (αν δεν έχει γίνει ακόμα) ή Αυγούστου και το δεύτερο θα έρθει το 2016, με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.
 • Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, η βεβαίωση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο και η πρώτη δόση του φόρου ακινήτων θα πρέπει να καταβληθεί τον Οκτώβριο. Συνολικά, ο  ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις με την τελευταία να καταβάλλεται στο τέλος Φεβρουαρίου. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος σχεδιασμός ενδέχεται να αλλάξει σε περίπτωση που υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις (εκλογές). 
 • Επίσης, όπως κάθε χρόνο, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας. Τα σχέδια αλλαγών στη φορολογία Ι.Χ. και τα τέλη κυκλοφορίας έχουν παγώσει,
 • Τέλος, όσοι φορολογούμενοι (υπολογίζονται στις 900.000) έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλών θα πρέπει να καταβάλλουν τις δόσεις τους κανονικά. Συνολικά, τους επόμενους μήνες θα πρέπει να καταβάλλουν περίπου 400 εκατ. ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages