ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΚΗ ΣΤΟ ΜΕΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΓΥΘΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΚΗ ΣΤΟ ΜΕΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΓΥΘΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΚΗ ΣΤΟ ΜΕΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΓΥΘΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ

Share This
 Με σκυμμένα κεφάλια και ανέκφραστοι ήταν οι δύο 19χρονοι κατηγορούμενοι από τον Κάμπο Μάνης και την Καλαμάτα κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης για τη στυγερή δολοφονία πέρυσι τον Αύγουστο στη Μάνη του 26χρονου Καλαματιανού Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου Ιωάννη Κομμάτη από τη Σάμο.
Η διαδικασία χθες το πρωί ξεκίνησε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου με τις καταθέσεις τεσσάρων μαρτύρων του κατηγορητηρίου, ενώ η δίκη θα συνεχισθεί αύριο και μεθαύριο.
 
Τι είπαν
Στην αρχή ο πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από τους δύο κατηγορουμένους αν έχουν να πουν κάτι. Ο 19χρονος από τη Μάνη ισχυρίσθηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία και ζήτησε συγγνώμη. Ο δε 19χρονος από την Καλαμάτα, που έχει παραδεχθεί ότι πυροβόλησε τα θύματα, δήλωσε ότι δεν έχει να πει κάτι.
Πρώτος κατέθεσε ο πατέρας του Κωνσταντίνου Σγουρού και αμέσως μετά ο αδελφός του Γιάννης. Ακολούθησε η κατάθεση του αστυνομικού από την Ασφάλεια Αττικής, που πέρυσι το καλοκαίρι βρισκόταν στη Μάνη για διακοπές και τυχαία ανακάλυψε τα πτώματα των δύο θυμάτων, πεταμένα στο γεφυράκι πάνω από το χωριό Κάμπος. Τελευταίος κατέθεσε βοσκός από τα Αλτομυρά, ο οποίος είχε βρει τμήμα από το ρολόι του θύματος Κώστα Σγούρου και το σημείο που έγινε η δολοφονία, όπου βρέθηκαν οι κάλυκες και το αίμα των θυμάτων.
 
Ελαφρυντικά και ισχυρισμοί
Από την πλευρά της υπεράσπισης των δύο νεαρών κατηγορουμένων, δόθηκε έμφαση με την αρχική τους τοποθέτηση, αλλά και τις ερωτήσεις που έκαναν στους μάρτυρες, στο εξής: ό,τι συνέβη ήταν τυχαίο και στιγμιαίο και δεν πρόκειται για προσχεδιασμένη δολοφονία, όπως κατηγορούνται. Μάλιστα, αποδίδεται η ενέργειά τους σε φόβο που ένιωσαν από τα δύο θύματα, ενώ οι δικηγόροι υπεράσπισης εστίασαν αρκετά στην προσωπικότητα των θυμάτων.
Από την αρχή για τους δύο κατηγορουμένους οι δικηγόροι ζήτησαν από το δικαστήριο να τους αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, του πρότερου εντίμου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας.
Τέλος, ανέπτυξαν ισχυρισμούς για «νομιζόμενη άμυνα» και υπέρβαση των ορίων άμυνας.
Της Βίκυς Βετουλάκη  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages