Κυβερνητική τακτική διχασμού στην υπόθεση απορριμμάτων Πελοποννήσου και ασφαλιστικού - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κυβερνητική τακτική διχασμού στην υπόθεση απορριμμάτων Πελοποννήσου και ασφαλιστικού

Κυβερνητική τακτική διχασμού στην υπόθεση απορριμμάτων Πελοποννήσου και ασφαλιστικού

Share This
Της Αντωνίας Μπούζα*
mpouza antonia1.pngΠαρακμιακές  διχαστικές τακτικές  ακολουθεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε πολλούς τομείς διαχείρισης και πολιτικής πρακτικής , όπως  π.χ.,η υπόθεση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο που αφορά το ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα.
Γίνεται εμφανής η τακτική της Κυβέρνησης, όπου προσπαθεί με διαφόρους τρόπους να διχάσει την κοινωνία και την αυτοδιοίκηση εσκεμμένα και με στόχο να αποδυναμώσει την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, επειδή ως φαίνεται θεωρεί ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να λειτουργεί με υποτέλεια απέναντι στην Κεντρική εξουσία.
Οι Δήμαρχοι της Πελοποννήσου, που στο παρελθόν είχαν την υποχρέωση να διαχειριστούν το ζήτημα των απορριμμάτων, είδαμε πως  δεν κατόρθωσαν να αντέξουν τις πιέσεις της χωροθέτησης  στις τοπικές κοινωνίες και μετά από μακρά περίοδο αδράνειας, παλινωδίες, αστοχίες και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος για μελέτες κλπ, φτάσαμε σήμερα εν έτει 2016, να έχουμε ακόμη τα σκουπίδια μας σε ανοικτές χωματερές , στα ποτάμια, στις χαράδρες και να πληρώνουμε και πρόστιμα στην Ε.Ε.
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος με στόχο μόνο την αντιπαλότητα με την αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου, θέλοντας να διαφοροποιήσει το σχεδιασμό της Περιφέρειας , επαναφέρει την αρμοδιότητα στους Δήμους , οι οποίοι με δέλεαρ τα 300 εκατ., άθελά τους συμπράττουν  σε μια πράξη που δεν τιμά το θεσμό της αυτοδιοίκησης.
Δέχτηκαν να συναντηθούν με τον υπουργό κ,Τσιρώνη , απουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως δικαιούχου του έργου απορριμμάτων ΣΔΙΤ,  ανεχόμενοι την παρέμβαση και βάζοντας με αυτόν τον τρόπο τις βάσεις μιας συνολικής απαξίωσης του αυτοδιοικητικού θεσμού, που σίγουρο είναι πως αύριο θα πλήξει συνολικά την αυτοδιοίκηση .
Άλλωστε την τακτική του διαίρει και βασίλευε που ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση Τσίπρα, την είδαμε και στην περίπτωση του ασφαλιστικού, όπου με δόλιο τρόπο περνά στη συνείδηση των πολιτών μια άτυπη αντιπαλότητα μεταξύ των διαφόρων κοινωνικών ομάδων .
Το ζήτημα των απορριμμάτων, όμως δεν μπορεί να μπαίνει στη φαρέτρα του λαϊκισμού.    Οι έχοντες συνείδηση των ευθυνών της χρόνιας απραξίας και αναποτελεσματικότητας, θα πρέπει να αναλογιστούν πόσα χρήματα έχουν σπαταληθεί τόσα χρόνια σε άχρηστες και απαξιωμένες  μελέτες, σε προμήθεια μηχανημάτων που σήμερα σαπίζουν ή  ακόμη στο πόσα χρήματα έχουν πληρωθεί σε πρόστιμα και πόσο έχει επηρεαστεί δυσμενώς το περιβάλλον και η υγεία των πολιτών .
Θεωρώ ότι με τη μέγιστη συναίνεση και με πνεύμα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία πρέπει να επιλύσουμε το χρόνιο αδιέξοδο των απορριμμάτων κι όχι με τακτικισμούς  και σπορά διχόνοιας . Κάθε τροποποίηση στο ΣΔΙΤ,πρέπει να είναι μόνο  προς όφελος των πολιτών και  να συζητηθεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και όχι με αποκλεισμούς.
*Περιφ.Σύμβουλος Πελοποννήσου – Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages