Στα ύψη οι Ιατρικές, πτώση στις Οικονομικές και τα Πολυτεχνεία - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Στα ύψη οι Ιατρικές, πτώση στις Οικονομικές και τα Πολυτεχνεία

Στα ύψη οι Ιατρικές, πτώση στις Οικονομικές και τα Πολυτεχνεία

Share This

Με τις εκτιμήσεις ότι οι Ιατρικές σχολές είναι στα ύψη, οι Παιδαγωγικές “γκρεμίζονται”, τα Πολυτεχνεία “πέφτουν” και οι Οικονομικές σχολές χάνουν μόρια , οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων με τους γονείς τους υπολογίζουν τα μόρια και χαράσσουν πορεία για να εισαχθούν στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Απαραίτητη προϋπόθεση η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου , οι υποψήφιοι να μην πέσουν σε “παγίδες” αλλά να συμπληρώσουν με έξυπνο τρόπο το μηχανογραφικό δελτίο. “Δεν υπάρχει εφέτος καμία σύγκριση με τις περσινές βάσεις” ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Φροντιστών Γιάννης Βαφειαδάκης . Και υπογραμμίζει: Βασική προϋπόθεση είναι ο υποψήφιος να βάλει με σειρά τις σχολές που πραγματικά επιθυμεί, ανάλογα βέβαια και με τη βαθμολογία που έχει συγκεντρώσει. Και ο εκπαιδευτικός εξηγεί ότι “αν κάποιος έχει συγκεντρώσει 13.000 μόρια ξεκινά τη συμπλήρωση με σχολές που έχουν βαθμολογία, όσο ψηλά θέλει, αλλά εκεί κοντά στο 14 πρέπει να κάνει τη σωστή επιλογή , δηλαδή θέλει Πανεπιστήμιο Περιφέρειας ή ΤΕΙ Αθήνας”.
Επίσης, πρέπει να προσέξει πολύ την ασφάλεια του τα “μαξιλαράκια” δηλαδή και να βάλει σχολές που είναι χαμηλότερες , αν θέλει βέβαια να εισαχθεί σε κάποια σχολή, πέραν των δύο τριών πρώτων προτιμήσεων. Ένας τέτοιος υποψήφιος πρέπει να έχει στο μυαλό του μία κλίμακα σχολών από 8000 έως 18000 μόρια. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ καλό θα είναι οι υποψήφιοι να να ενημερωθούν για τις σχολές που επιθυμούν, να δουν δηλαδή τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από τα πτυχία αλλά και τα Προγράμματα Σπουδών.
Ο κ. Βαφειδάκης αποκαλύπτει ότι ένα ακόμα “μυστικό του φετινού Μηχανογραφικού είναι το μεγάλο “άνοιγμα” της ψαλίδας” που αναμένεται να σημειωθεί στις σχολές του κέντρου και της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα να “κρύβονται” ευκαιρίες.”Δηλαδή, όπως εξηγεί με δεδομένη τη στροφή της πλειονότητας των υποψηφίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν πολλές σχολές “ευκαιρίας” και μάλιστα πολύ καλές,. Ανάμεσα στις αποκαλούμενες σχολές “ευκαιρίας” συγκαταλέγονται η σχολή Μηχανολόγων Κοζάνης, η Πληροφορική στο Ηράκλειο, η Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Χίο , που είναι καλές επιλογές , χωρίς να έχουν το ατού να είναι στην Αθήνα, άρα θα έχουν και χαμηλότερες βάσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages