ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Share This
Θετικά απάντησε ο Διευθυντής του Τελωνείου Καλαμάτας Ιωάννης Κάββουρας στο αίτημα που του έθεσε ο Δήμαρχος, για τη διάθεση τμήματος της χερσαίας ζώνης του λιμένα Καλαμάτας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης κατά τη θερινή περίοδο. Πρόκειται για το χώρο όπου παλιά βρισκόταν ο γερανός.
Ο χώρος στάθμευσης θα λειτουργήσει με ευθύνη και μέριμνα του Δήμου Καλαμάτας, για την εξυπηρέτηση του μεγάλου αριθμού κατοίκων και επισκεπτών της πόλης, που το καλοκαίρι μεταβαίνουν στο χώρο του λιμένα και, ευρύτερα, της Παραλίας. Συγκεκριμένα, στο έγγραφο με το οποίο αποδέχεται το αίτημα του Δημάρχου, ο Διευθυντής του Τελωνείου αναφέρει τα εξής: «Η Υπηρεσία μας, κατανοώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος σας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου και στηρίζοντας την προσπάθειά σας για καλή εξυπηρέτηση, τόσο των δημοτών όσο και των επισκεπτών της πόλης μας, δεν έχει αντίρρηση να σας διαθέσει προσωρινά (από 28-7-2016 έως και 28-8-2016) το τμήμα της χερσαίας ζώνης του λιμένα Καλαμάτας, όπως οριοθετείτε στο έγγραφό σας, παρά το γεγονός ότι είναι τελωνειακά ελεγχόμενος χώρος. 
Σας επισημαίνουμε ότι η απόφασή μας βασίστηκε στη διαβεβαίωσή σας ότι η περιοχή που θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης, θα λειτουργήσει σύμφωνα με αυτό που αναφέρεται στο έγγραφό σας, καθώς επίσης ότι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα. Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι, μετά την ανωτέρω ημερομηνία, ο χώρος θα παραδοθεί και πάλι για αποκλειστική χρήση του Τελωνείου στην μορφή που υπάρχει σήμερα». 
Επισημαίνεται ότι ο Δήμαρχος, στο έγγραφο αίτημά του, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι σε περίπτωση παραχωρήσεως του χώρου «ο Δήμος Καλαμάτας θα τοποθετήσει κιγκλιδώματα για την οριοθέτηση του χώρου σταθμεύσεως, σε συνεργασία με το φορέα διαχειρίσεως, κατόπιν συνεννοήσεως και υποδείξεων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας. Επίσης, καθ' όλη την περίοδο λειτουργίας του εν λόγω χώρου σταθμεύσεως, θα βρίσκεται σε αυτόν υπάλληλος του Δήμου, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ευταξία. Αυτονόητο είναι ότι, σε περίπτωση κατάπλου πλοίου, θα παύει η χρήση του χώρου αυτού ως πάρκινγκ, ώστε να εξυπηρετείται το εν λόγω σκάφος για όσο χρόνο χρειάζεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages