ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΕ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΕ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΕ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ

Share This
Δημοσιεύθηκε την 1η Μαρτίου 2017 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 637, τ. Β΄, 1/3/2017) Κοινή Υπουργική
Απόφαση (Αριθ. ΔΑΕΦΚ/5320/2016/Α325), που υπογράφουν οι Υπουργοί Εσωτερικών – Οικονομίας και Ανάπτυξης - Οικονομικών - Υποδομών και Μεταφορών, με θέμα: «Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου 2016 σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Μεσσηνίας, Λακωνίας, Ηλείας και Θεσσαλονίκης, τις πλημμύρες της 8ης, 9ης και 10ης Σεπτεμβρίου 2016 σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Γρεβενών, Κοζάνης, και Τρικάλων και την πλημμύρα της 10ης Σεπτεμβρίου 2016 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας .
Ως πλημμυρόπληκτη περιοχή για το Δήμο Καλαμάτας προσδιορίζεται η εξής:
Όλη η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΙΟΣ
Όλη η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΦΑΡΩΝ
Όλη η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΟΥΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ:
• Δ.Κ. Καλαμάτας
• Τ.Κ. Αντικαλάμου
• Τ.Κ. Αρτεμισίας
• Τ.Κ. Ασπροχώματος
• Τ.Κ. Ελαιοχωρίου
• Τ.Κ. Λαιΐκων
• Τ.Κ. Μικράς Μαντινείας
• Τ.Κ. Σπερχογείας.
Το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια, από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2016 που έπληξε τις περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αργολίδας, αναλαμβάνει ο Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Τ.Α.Σ.) Ν. Μεσσηνίας.
Ο/Η ιδιοκτήτης/-τρια (ή ο/η διαχειριστής/-στρια σε περίπτωση διηρημένης ιδιοκτησίας) κτιρίου που έχει πληγεί από τις προαναφερόμενες πλημμύρες, εφόσον επιθυμεί τον έλεγχό του και την έκδοση πορίσματος χαρακτηρισμού του, πρέπει να υποβάλει στην αρμόδια Υπηρεσία (Τ.Α.Σ.), αίτηση για διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίριο, εντός προθεσμίας τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. (1 Μαρτίου 2017) της απόφασης. Η αίτηση αυτή θα συνοδεύεται από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου.
Προκειμένου να καθοριστεί δικαιούχος Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.) για την αποκατάσταση των ζημιών, πρέπει να υποβληθούν στην αρμόδια Υπηρεσία αίτηση με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως αυτά ορίζονται σε σχετικές υπουργικές αποφάσεις, για έκδοση Άδειας Επισκευής και χορήγησης Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.) ή για έκδοση Βεβαίωσης Καθορισμού Δικαιούχου Στεγαστικής Συνδρομής για Ανακατασκευή, εντός προθεσμίας δώδεκα (12) μηνών από τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. της απόφασης.
Για την επισκευή ή την ανακατασκευή των κτιρίων που έχουν υποστεί βλάβες χορηγείται από την αρμόδια Υπηρεσία Στεγαστική Συνδρομή (Σ.Σ.). Δικαιούχοι Σ.Σ. είναι οι ιδιοκτήτες/-τριες οι οποίοι/-ες την ημέρα του συμβάντος έχουν την πλήρη ή την ψιλή κυριότητα κτιρίων που έχουν υποστεί βλάβες από το συμβάν και χρήζουν επισκευής ή ανακατασκευής.
Σε περιπτώσεις συνιδιοκτησίας, κάθε ιδιοκτήτης/-τρια είναι δικαιούχος κατά το ποσοστό της ιδιοκτησίας του/ της επί του οικοπέδου.
H Σ.Σ. συνίσταται από 60% Δωρεάν Κρατική Αρωγή (Δ.Κ.Α.) που χορηγείται από την αρμόδια Υπηρεσία και από 40% Άτοκο Δάνειο (Α.Δ.) για τους/τις δικαιούχους δανειολήπτες/-τριες που χορηγείται από τα Πιστωτικά Ιδρύματα.
Ενδεικτικά, η Σ.Σ. ανακατασκευής ορίζεται για κατοικίες και για ανεξάρτητους βοηθητικούς χώρους κατοικίας που συμπληρώνουν τη λειτουργικότητά της (χώροι υγιεινής, μαγειρεία) σε € 1.000 ανά
τ.μ. πληγείσας επιφάνειας.
Επίσης, χορηγείται Σ.Σ. επισκευής.
Στις περιπτώσεις κατοικιών στις οποίες απαιτείται αντικατάσταση βλαβέντος καυστήρα ή εξοπλισμού μηχανοστασίου υδραυλικού ανελκυστήρα θα χορηγείται πρόσθετη Σ.Σ. και συγκεκριμένα:
• για καυστήρα πετρελαίου, το ποσό των € 500
• για καυστήρα φυσικού αερίου, ξύλου, pellet, βιομάζας, το ποσό των € 1.000
• για καυστήρα μεικτής καύσης, το ποσό των € 1.200
• για εξοπλισμό μηχανοστασίου υδραυλικού ανελκυστήρα, το ποσό των € 1.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages