Μειωμένη σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα χαρακτηρίζει την παραγωγή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, ο διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ), Γιώργος Οικονόμου. Όπως εξηγεί μιλώντας στην «ΥΧ», οι τιμές «έχουν παρουσιάσει μία αύξηση και είναι περίπου στο επίπεδο των 4 ευρώ. Εξαρτάται όμως από την περιοχή».
της Γεωργίας Μπόχτη
Όπως επισημαίνει στην «ΥΧ» ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας, Μανώλης Μαυροματάκης, η παραγωγή κυμάνθηκε γύρω στους 5.000 τόνους, μειωμένη κατά περίπου 50% σε σχέση με μια κανονική χρονιά, στο 1/3 δηλαδή μιας πολύ καλής, καρποφόρας χρονιάς. «Οι οξύτητες ήταν αναλογικά στα ίδια επίπεδα με τα άλλα χρόνια. Στα τελευταία ελαιόλαδα, όμως, αυξήθηκαν λίγο λόγω της δακοπροσβολής την τελευταία στιγμή», εξηγεί. Όσο για τις τιμές είναι ανεβασμένες. «Αυτήν τη στιγμή, και για αρκετό χρονικό διάστημα, είναι στα 3,80 ευρώ/κιλό», ενώ σημειώνει πως κάποια στιγμή έπιασε και τα 3,93 ευρώ. «Θεωρώ ότι ίσως πάρει λίγο πιο πάνω μετά».
Μειωμένη και η παραγωγή στη Λακωνία. «Σε ολόκληρο τον νομό είναι πάνω από 50% η ζημιά», τονίζει στην «ΥΧ» ο πρόεδρος του ΔΣ της ΚΑΣΕΛΛ, Νίκος Γραμματικάκης. «Στη δική μας περιοχή, στη νότια Λακωνία, είναι αρκετά καλές οι ποιότητες», σημειώνει. Όσο για τις τιμές, είναι αυξημένες κατά 20% με 30% σε σχέση με πέρσι. Η μέση τιμή κυμαίνεται στα 4,25-4,30 ευρώ/κιλό.


Tags
# αγροτικά
# ειδήσεις
# Ελλάδα
# greece
# messinia
# news
Share This
About OMAΔΑ UNWIRED
ΤΟ KALAMATA NEWS ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ.
Newer Article
ΤΕΛΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ
Older Article
ΑΠΩΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΜΕΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!
Ρομά «ρήμαξε» καφενείο στο Πήδημα – Στα πράσα και 24χρονος κλέφτης μαναβικών
OMAΔΑ UNWIREDMay 04, 2025Αρχαία Υπαπαντής: Κατάχωση δηλαδή...καταχώνιασμα αποφάσισε το Κ.Α.Σ.για την διέλευση δοού-Τμήμα των αρχαίων της πλατείας θα αναδειχθεί
OMAΔΑ UNWIREDMar 05, 2025Η Καλαμάτα τίμησε με κατάνυξη την Πολιούχο της, Παναγία Υπαπαντή παρουσία 10 Μητροπολιτών
OMAΔΑ UNWIREDFeb 02, 2025
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου