Τατούλης: «Η στρατηγική μας συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες έφερε το 1ο Βραβείο για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τατούλης: «Η στρατηγική μας συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες έφερε το 1ο Βραβείο για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας»

Τατούλης: «Η στρατηγική μας συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες έφερε το 1ο Βραβείο για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας»

Share This
Iδιαίτερα περήφανος δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για τη βράβευση του αεροδρομίου της Καλαμάτας στην 1η θέση, μαζί με το BilundAirport, των αεροδρομίων κάτω των 4 εκατομμυρίων επιβατών στο πλάσιο του συνεδρίου «RoutesEurope 2019» στο Αννόβερο της Γερμανίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που το βραβείο αυτό απονέμεται σε αεροδρόμιο με επιβατική κίνηση κάτω του 1 εκατομμυρίου ευρώ, όπως αυτό της Καλαμάτας. «Ο δυναμικός σχεδιασμός μας, που υπακούει στις σύγχρονες απαιτήσεις της διεθνούς αγοράς, μαζί με τις επενδύσεις μας και τις στρατηγικές μας συνεργασίες με την ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και τηνAegeanAir, αεροπορικές εταιρείες, θεσμικούς φορείς και φυσικά τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου της Καλαμάτας κ. Μανδηλάρη έφεραν αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα» τόνισε σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και σημείωσε ότι «όταν αρχίσαμε να υλοποιούμε το σχέδιό μας αυτό λίγοι πίστεψαν στη δυναμική του.
 Σήμερα, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας καταξιώνεται διαρκώς. Το σημαντικότερο ωστόσο είναι ότι το όφελος αυτής της προσπάθειας το καρπώνονται οι πολίτες της Πελοποννήσου και οι επισκέπτες της». Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου προτάθηκαν από τις αεροπορικές εταιρείες για το ολοκληρωμένο σχέδιο προβολής και προώθησης του αερολιμένα σε διεθνή αεροπορικά δίκτυα και σε αερομεταφορείς με στόχο την εξασφάλιση προσέλκυσης νέων δρομολόγιων στο Αεροδρόμιο. Η επιλογή του προορισμού από την κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από μέλη αεροπορικών εταιρειών αποτελεί την επισφράγιση των αποτελεσμάτων που μπορεί να αποφέρει η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για την περαιτέρω ανάπτυξη του προορισμού. Το βραβείο εκ μέρους του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου παρέλαβε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Απόστολος Παπαφωτίου. Η στρατηγική συνδυασμένου μάρκετινγκ και η επένδυση σημαντικών πόρων που ακολούθησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στόχευσε εξαρχής στην προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών.
Ξεκινώντας τις διαπραγματεύσεις με την RyanAir, η οποία προσγειώθηκε για πρώτη φορά στην Πελοπόννησο το 2013, σειρά είχε η EasyJet, ενώ το 2016 η BritishAirways, η NikiAirways και η Cedar. Το κλείσιμο της συμφωνίας με την BritishAirways είχε ως αποτέλεσμα να καταφέρουμε να πετάξουν για Καλαμάτα οι Brussels, η Swiss, οι AustrianAirlines και η Edelweiss. Διαρκής είναι η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Aegean, η οποία είναι στρατηγικός εταίρος στην ανάπτυξη του Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος». Σήμερα, η Καλαμάτα συνδέεται με περισσότερους από 30 ευρωπαϊκούς προορισμούς, ενώ από τις αφίξεις πάνω από το 55% διαχέεται σε όλη την Πελοπόννησο. Η αύξηση της συνδεσιμότητας του αεροδρομίου της Καλαμάτας υπερβαίνει μέσα στην οκταετία το 1836%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages