Φανφαρονισμοί Βορίδη για τις παράνομες ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Φανφαρονισμοί Βορίδη για τις παράνομες ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων

Φανφαρονισμοί Βορίδη για τις παράνομες ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων

Share This
Ο Βορίδης στις προγραμματικές δηλώσεις του παρουσιάστηκε αυτάρεσκα και ως ο μοναδικός πολέμιος των ελληνοποιήσεων στην αγροτική παραγωγή. Επισημαίνουμε καταρχάς το αυτάρεσκο ύφος του νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που αν και παντελώς άσχετος με το αντικείμενο, κατόρθωσε σε δώδεκα μέρες όχι μόνο να ενημερωθεί επί όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η αγροτική οικονομία και χειρίζονται οι υπηρεσίες του, αλλά και να «δεσμευτεί» πως το πρόβλημα των παράνομων ελληνοποιήσεων θα λυθεί επί της υπουργίας του! Οπως είπε, ενώ η καταπολέμηση των παράνομων ελληνοποιήσεων υπήρξε διακηρυγμένος στόχος πολλών προηγούμενων κυβερνήσεων και ακόμα περισσότερων υπουργών, τελικά έμεινε διακηρυγμένος στόχος. 
  
Είπε ο Βορίδης: «Το θέμα των ελληνοποιήσεων και του μιμητισμού των ελληνικών προϊόντων υπήρξε στόχος διακηρυγμένος της προηγούμενης κυβέρνησης και πολλών προηγούμενων και ακόμη περισσότερων υπουργών. Είναι ένα τεράστιο ζήτημα που αφορά το εισόδημα των παραγωγών. Γιατί δεν αντιμετωπίστηκε μέχρι σήμερα; (…) Ενα μήνυμα ξεκάθαρο το οποίο θέλω να στείλω: Σεβόμαστε πάρα πολύ την ελληνική βιοτεχνία και βιομηχανία τροφίμων. (…) Θέλουμε να την στηρίξουμε αλλά θα υπάρξει αυστηρή τήρηση της νομιμότητας ειδικά στα θέματα αυτά των παράνομων ελληνοποιήσεων και του μιμητισμού. Να είμαστε συνεννοημένοι ότι γνωρίζουμε. Και επειδή γνωρίζουμε θέλω από εδώ να πω ότι θα ζητήσουμε απόλυτη συμμόρφωσηΔεν θα υπάρξει έκπτωση ως προς σ’ αυτό» (οι εμφάσεις δικές μας). 
  
Ο Βορίδης βάλλει ευθέως κατά των πρώην πρωθυπουργών της ΝΔ Καραμανλή (2004-2009) και Σαμαρά (2012-2014) και κατά όλων των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ, κατηγορώντας τους ότι δεν έλυσαν το πρόβλημα των παράνομων ελληνοποιήσεων. Επεδίωξε προφανώς να κάνει αρχηγική εμφάνιση, αλλά θα εκτεθεί, γιατί και επί της υπουργίας του θα παραμείνει το πρόβλημα των παράνομων ελληνοποιήσεων. Και θα παραμείνει, παρά τα φραστικά πυροτεχνήματα του Βορίδη για καταπολέμηση των παράνομων ελληνοποιήσεων τόσο στο γεωργικό όσο και στον κτηνοτροφικό τομέα, γιατί απλά και η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, γαλακτοκομικών, τυροκομικών και γενικά βιομηχανιών τροφίμων. Πρώτιστο μέλημα των οποίων θα εξακολουθήσει να είναι η αποκόμιση ανώτατων κερδών και όχι η υπεράσπιση των συμφερόντων της αγροτιάς και της δημόσιας υγείας και του δημόσιου συμφέροντος. Στο σύστημά τους οι επιχειρηματίες θεωρούνται φερέγγυα πρόσωπα και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν ως βάση το λεγόμενο αυτοέλεγχο των επιχειρήσεων. Ετσι, οι δικοί τους έλεγχοι είναι δειγματοληπτικοί. Ελεγχοι γίνονται σε ένα δείγμα 5% των επιχειρήσεων! 
  
Το ξεσάλωμα των ελληνοποιήσεων από τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις θα συνεχιστεί, όπως και η κάλυψή τους από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά τους φραστικούς λεονταρισμούς του Βορίδη που είναι γνωστός για τις συνεχείς κομματικές μεταμορφώσεις του. Γιατί απλούστατα και αυτή η κυβέρνηση έχει την ίδια φιλοσοφία επ’ αυτού του ζητήματος. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν υπερασπίστηκε με σθένος τα συμφέροντα των αγροτών, για παράδειγμα στον τομέα των παράνομων ελληνοποιήσεων γάλακτος, και στη νοθεία στην παραγωγή ελληνικού γιαουρτιού και όλων των γαλακτοκομικών προϊόντων. 
  
Είναι γνωστό από την πλούσια αρθρογραφία μας εδώ και πολλά χρόνια, ότι οι ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες και οι τυροκομικές επιχειρήσεις εισάγουν μαζικά νωπό και συμπυκνωμένο γάλα και με αυτό παράγουν παστεριωμένο ελληνικό γάλα, φέτα ΠΟΠ και όλα τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προϊόντα. Είναι γνωστό ακόμα, ότι ενώ αυτές οι επιχειρήσεις έχουν κοινές δεξαμενές στις οποίες αναμιγνύουν το ελληνικό νωπό γάλα μαζί με το εισαγόμενο νωπό και συμπυκνωμένο γάλα και παράγουν όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα τους, όλες οι κυβερνήσεις (και η κυβέρνηση Τσίπρα), τους επιτρέπουν να χρησιμοποιούν στις συσκευασίες των προϊόντων τους την ελληνική σημαία, υποδηλώνοντας έτσι ότι χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη ελληνικό νωπό γάλα. Τελευταία αποκαλύψαμε, ότι η εταιρία Ολυμπος παρήγαγε στη Ρουμανία «ελληνικό γιαούρτι» με γάλα Ρουμανίας, υπονομεύοντας έτσι το ελληνικό γιαούρτι, την ελληνική κτηνοτροφία και τους φτωχούς κτηνοτρόφους. 
  
Ολα αυτά συνέβαιναν και την περίοδο που την καπιταλιστική εξουσία διαχειριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές του Μητσοτάκη κατέθεσαν περιορισμένες ερωτήσεις στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ φρόντιζαν να αφήνουν στο απυρόβλητο τις γαλακτοκομικές και τυροκομικές επιχειρήσεις και να κάνουν μερικές τετριμμένες αναφορές ενάντια στην ελληνοποίηση, αποφεύγοντας να κατονομάσουν τους φυσικούς αυτουργούς. Σε ερώτηση που είχε καταθέσει βουλευτής της ΝΔ από την Αρτα για τις παρανομίες της εταιρίας «Ολυμπος» στη Ρουμανία (συμφερόντων της οικογένειας Σαράντη) απέφυγε να την κατονομάσει. Το ίδιο συνέβαινε και με τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα. 
  
Για εμάς δεν αλλάζει τίποτα. Θα συνεχίσουμε την αποκαλυπτική μας δουλειά ενάντια στις παράνομες ελληνοποιήσεις, όπως κάναμε όλη την περίοδο που τα Τσιπράκια διαχειρίζονταν την καπιταλιστική εξουσία. Και θα απαιτούμε και από την κυβέρνηση Μητσοτάκη τη λήψη ουσιαστικών μέτρων ενάντια στις παράνομες ελληνοποιήσεις. Σύντομα, κατά τη γνώμη μας, θα αποκαλυφθεί ότι και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινείται στα χνάρια των προκατόχων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages