Δεν εγκρίθηκε από το Δ.Σ. για μια ψήφο η ΜΠΕ για το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δεν εγκρίθηκε από το Δ.Σ. για μια ψήφο η ΜΠΕ για το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας

Δεν εγκρίθηκε από το Δ.Σ. για μια ψήφο η ΜΠΕ για το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας

Share This

 


Με 21 ψήφους κατά , 20 υπέρ και ένα “παρών” από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καλαμάτας, το ΔΣ Καλαμάτας γνωμοδότησε αρνητικά για  την ΜΠΕ του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου της πόλης .

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος στην αρχή της συνεδρίασης έκανε λόγο για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο για την Καλαμάτα. Ενώ για τους προβληματισμούς που έχουν εκφραστεί, ο ίδιος έχει ζητήσει ήδη επιπρόσθετη στήριξη για συνοδά έργα.

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υποδομών Γιάννης Καρνέσης υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, ενώ η περιβαλλοντική αδειοδότηση βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο. Το έργο τόνισε, θα προσφέρει πλήρης αντιπλημμυρική θωράκιση για πολλά χρόνια.

Για την κατασκευή του, σημείωσε θα χρειαστούν δύο καλοκαίρια, ενώ έχει προβλεφθεί, η απομάκρυνση των μηχανημάτων από την κοίτη του Νέδοντα, αν κατά την διάρκεια των εργασιών, εκδηλωθούν έντονες βροχοπτώσεις.

Παράλληλα υπογράμμισε πως είναι λανθασμένη εντύπωση, ότι οι αυτοκινητόδρομοι έχουν δημιουργήσει πρόβλημα.

Από την πλευρά του, ο Γ. Συριανός ως Διευθύνων Σύμβουλος της “Μορέας” υπογράμμισε, «αν η πλημμύρα δεν γινόταν στο Πήδημα και στ΄Αρφαρά και γινόταν στον Ταϋγετο , δεν ξέρω πόσοι νεκροί θα ήταν στην πόλη».

Καυτηρίασε το γεγονός ότι «ακόμα και πολυκατοικία έχει κτιστεί σε ρέμα… και θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες διαχρονικά, γιατί όλα αυτά είναι αυθαίρετα».

Ο κ. Συριανός σημείωσε σε όλους τους τόνους ότι η λύση είναι αυτή, που μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα και οποιαδήποτε αναβολή…  αν χαθούν τα χρήματα.. θα μεταφέρει το πρόβλημα στο μέλλον.

Ο μελετητής Σπύρος Μίχας αναφέρθηκε στον κίνδυνο που εγκυμονεί το σκεπασμένο τμήμα του Νέδοντα ξεκαθαρίζοντας ότι θα γκρεμιστεί, για να γίνουν οι εργασίες και θα ξανασκεπαστεί.

Όσο για την κατασκευή φράγματος που προτείνουν οι μειοψηφίες σημείωσε, «δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοιος χώρος για να φτιαχτεί». Εκτίμησε πάντως ότι είναι η μόνη εφικτή λύση και δεν θα πρέπει να χαθεί η ευκαιρία.

Όλες οι μειοψηφίες του Δ.Σ. εξέφρασαν  συγκεκριμένες ενστάσεις,κάνοντας ταυτόχρονα και προτάσεις  επισημαίνοντας την αντίθεσή τους , όχι για το έργο, αλλά  για το πως αυτό  έχει σχεδιαστεί, καταψηφίζοντας την μελέτη.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο βουλευτής Περικλής Μαντάς,ο οποίος παρότρυνε να ψηφιστεί η μελέτη, για να μην χαθεί αυτό το μεγάλο έργο για την πόλη και οι όποιες παρατηρήσεις να εξεταστούν σε δεύτερο χ΄ρονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages