Η πληρη λίστα έργα ύψους 1,4 εκ. ευρώ στη Μεσσηνία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η πληρη λίστα  έργα ύψους 1,4 εκ. ευρώ στη Μεσσηνία

Η πληρη λίστα έργα ύψους 1,4 εκ. ευρώ στη Μεσσηνία

Share This

 


Συνέντευξη τύπου δόθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο για τα έργα που υλοποιούνται από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΒΡΟΜΟΒΡΥΣΗΣ, ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», π/υ : 100.000 €

Το έργο που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα πυρόπληκτων περιοχών και υλοποιήθηκαν εργασίες που αντιμετώπισαν προβλήματα βελτίωσης της προσβασιμότητας του οικισμού Άνω Βρομόβρυση, λόγω πολύχρονης χρήσης του οδικού δικτύου. Πραγματοποιήθηκαν εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτοστρώσεων και σημάνσεων, με σκοπό την εξυπηρέτηση της επικοινωνίας των κατοίκων του ορεινού οικισμού και την βελτίωση της επισκεψιμότητας της ευρύτερης περιοχής.

«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ ΠΡΟΣ ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΟΛΕΚΑ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ», π/υ 800.000 €

Το έργο που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα πυρόπληκτων περιοχών και υλοποιήθηκαν εργασίες που αντιμετώπισαν προβλήματα σημαντικά του οδικού δικτύου. Ειδικότερα στο τμήμα Καλύβια προς Τουρκολέκα υλοποιήθηκε παρέμβαση σε μήκος 600 περίπου μέτρων, με εργασίες οδοστρωσίας, κατασκευής επενδεδυμένης τάφρου, σωληνωτών οχετών, τσιμεντοστρώσεων, ασφαλτοστρώσεων και εργασίες σήμανσης – ασφάλειας. Αντίστοιχες εργασίες ολοκληρώθηκαν και στο τμήμα από Διαβολίτσι έως Αγία Θεοδώρα, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε και η διαγράμμιση στο τμήμα Καρνάσι – Δασοχώρι, όπου έγινε παρέμβαση κατά θέσεις για μήκος περίπου ένα χιλιόμετρο.

«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 16ης ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΑ-ΠΛΑΤΗ», π/υ : 100.000 ε

Το έργο που χρηματοδοτείται και αυτό από το πρόγραμμα πυροπλήκτων, ολοκληρώθηκε πρόσφατα και αντιμετώπισε προβλήματα φθορών του ασφαλτοτάπητα στην επαρχιακή οδό, με εργασίες νέου τάπητα κατά θέσεις.

«ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΟΕΒ ΠΑΜΙΣΟΥ», π/υ : 320.000 €

Το έργο πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα, χρηματοδοτείται από το τεχνικό πρόγραμμα ΚΑΠ Μεσσηνίας και προβλέπει την αναβάθμιση της αρδευτικής ικανότητας γεωτρήσεων του ΓΟΕΒ με νέο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, καθώς και την αντικατάσταση μέρους των αρδευτικών δικτύων τους.

«ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΟΠΗΣ ΔΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ», π/υ: 74.400 €

Αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος με απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής και σύντομα ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία για το υπόψη έργο, που χρηματοδοτείται από το τεχνικό πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει, με ίδια μέσα, η Περιφερειακή Ενότητα τον καθαρισμό της βλάστησης από τα πρανή και τις τάφρους του επαρχιακού και εθνικού οδικού μας δικτύου, με παρεμβάσεις στα τμήματα Ασπρόχωμα – Μεσσήνη, Τσουκαλέικα – Αλλαγή, Καλό Νερό – Τσακώνα, Ρωμανού – Γιάλοβα, Εξωχώρι – Σαϊδόνα. Παράλληλα βελτιώσεις της προσβασιμότητας υλοποιούνται και σε δασικές περιοχές, όπως στο οδικό δίκτυο από Ασούταινα έως Μάλη, κατόπιν συνεννόησης και συνεργασίας με το Δασαρχείο Κυπαρισσίας και με στόχο τη διευκόλυνση της μετακίνησης πυροσβεστικών οχημάτων σε δασικά συμπλέγματα. Όσον αφορά τον ορεινό όγκο του δασικού συμπλέγματος Ταϋγέτου, ήδη εξελίσσεται έργο καθαρισμών και τεχνικών έργων από το Δασαρχείο Καλαμάτας, το οποίο έργο αντιμετωπίζει και την περιοχή καταφυγίου Καλλιγά και Πλατανόβρυσης.

Τέλος τα συνεργεία της ΠΕ Μεσσηνίας προβαίνουν σε καθαρισμούς στο δίκτυο τάφρων του ΓΟΕΒ, όπως των τάφρων Τ2, Τ10, Δ2Π κ.α, στις κοινότητες Σπερχογείας, Μεσσήνης, Πλατύ, Βαλύρας, Σκάλας κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages