Το επόμενο διάστημα ξεκινούν οι εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης εντός της Μεσσήνης - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Το επόμενο διάστημα ξεκινούν οι εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης εντός της Μεσσήνης

Το επόμενο διάστημα ξεκινούν οι εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης εντός της Μεσσήνης

Share This

 


Ενημερωτική συνάντηση είχαν την Μ. Τρίτη 11 Απριλίου με τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο στο γραφείο του, ο Διευθυντής και ο Τομεάρχης ΔΕΔΔΗΕ Περιοχής Καλαμάτας, Γιώργος Καράμπελας και Απόστολος Νικολόπουλος, αντίστοιχα. Στη συνάντηση στην οποία συζητήθηκαν τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ στον Δήμο καθώς και όσα πρόκειται να γίνουν στο επόμενο διάστημα, συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρος Κοντοθανάσης.

Ήδη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου από το Ασπρόχωμα έως την Μεσσήνη και το Σάββατο 8 Απριλίου τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία οι δύο νέες γραμμές μέσης τάσης. Πρόκειται για τμήμα έργου προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, για το οποίο υπολείπονται εργασίες εναέριου δικτύου. Τις προσεχείς ημέρες θα γίνει η σύνδεση, θωρακίζοντας τη Μεσσήνη με ένα αξιόπιστο δίκτυο για τα επόμενα 50 χρόνια τουλάχιστον.

Κατόπιν συνεννόησης και συνεργασίας του Δήμου Μεσσήνης με την ΔΕΔΔΗΕ, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης εντός της πόλης της Μεσσήνης. Σύμφωνα με την μελέτη προβλέπεται υπογειοποίηση χαμηλής τάσης σε μήκος 18 χλμ και μέσης τάσης σε μήκος 8 χλμ. δικτύου.

Επίσης, στον μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό της ΔΕΔΔΗΕ είναι η υπογειοποίηση ηλεκτρικών καλωδίων στις περιοχές της Αρχαίας Μεσσήνης και του Πεταλιδίου.

Ο κ. Αθανασόπουλος σημείωσε ότι τα εν λόγω έργα, εκσυγχρονίζουν και αναβαθμίζουν αισθητικά την πόλη και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο υπογειοποίησης των ηλεκτρικών δικτύων στον Δήμο μας. Ακολούθως, ενημέρωσε πως αυτή την περίοδο γίνονται εργασίες ανάπλασης του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου «Open Mall» στη Μεσσήνη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει άριστη συνεργασία και συντονισμός ενεργειών με τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, για τα σημεία παρεμβάσεων και τις προτεραιότητες εργασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages