Αβέβαιο το μέλλον του ΤΕΙ Καλαμάτας... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αβέβαιο το μέλλον του ΤΕΙ Καλαμάτας...

Αβέβαιο το μέλλον του ΤΕΙ Καλαμάτας...

Share This
Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση των βάσεων, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Καλαμάτας Ανδρέας Κανάκης μιλά στο «Θάρρος» και σχολιάζει τις εκπαιδευτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών.
Κύριο θέμα της συζήτησης που είχαμε μαζί του ήταν, φυσικά, το παρόν και το μέλλον του ΤΕΙ, μετά και το νέο νόμο του υπουργείου Παιδείας που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή.
-Ο ρόλος των κομμάτων στα ΑΕΙ/ΤΕΙ δεν πρέπει να συγχέεται με τη συνδιοίκηση ή την ασυδοσία
-Ναι στο άσυλο της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, όχι στο άσυλο για τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων
-Αρχικά θα ήθελα ένα σχόλιο για τις φετινές βάσεις των σχολών του ΤΕΙ;
Οι βάσεις στα περισσότερα Τμήματα του ΑΤΕΙ Καλαμάτας είναι αυξημένες σε σχέση με τις αντίστοιχες των περασμένων ετών, μολονότι σε πανελλαδικό επίπεδο ήταν μειωμένες στα περισσότερα Τμήματα των ΑΕΙ, λόγω της αυξημένης δυσκολίας των θεμάτων στις εξετάσεις. Η αύξηση των βάσεων στο ΑΤΕΙ Καλαμάτας οφείλεται, κυρίως, στο μικρότερο αριθμό θέσεων που εγκρίθηκαν από το υπουργείο Παιδείας.
-Θεωρείτε επιτυχία ότι ανέβηκαν οι βάσεις των σχολών;
Δεν τίθεται θέμα επιτυχίας ή αποτυχίας από την αύξηση των βάσεων πρόσβασης στα Τμήματα του ΑΤΕΙ Καλαμάτας. Όμως, συνιστά θετική εξέλιξη στην εκπαιδευτική διαδικασία και την ποιότητα των σπουδών η προσέλευση και εγγραφή σπουδαστών με μεγαλύτερη βαθμολογία στις πανελλαδικές εξετάσεις.
-Όμως, κάποια τμήματα δε δέχτηκαν ούτε ένα σπουδαστή, πόσο άσχημο είναι αυτό για το ΤΕΙ;
Τα Τμήματα που δε δέχτηκαν ούτε ένα σπουδαστή είναι εκείνα τα οποία με απόφαση της υπουργού Παιδείας αποκλείστηκαν από την κατάσταση του Μηχανογραφικού. Αυτό είναι μία αρνητική εξέλιξη και πρέπει να γίνουν και θα γίνουν προσπάθειες, τόσο από το ίδιο το ΑΤΕΙ Καλαμάτας όσο και από άλλους φορείς (ελπίζουμε) που ενδιαφέρονται για τη Μεσσηνία και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
-Υπήρξε ολιγωρία από κάποιους και, τελικά, είχαμε το φαινόμενο τα τμήματα να μη δεχτούν σπουδαστές;
Δεν υπήρξε ολιγωρία από κανέναν παράγοντα του δημόσιου βίου της Μεσσηνίας για τον αποκλεισμό των δύο Τμημάτων του ΑΤΕΙ, αλλά και άλλων 23 Τμημάτων ΑΕΙ πανελλαδικά, από το Μηχανογραφικό Δελτίο των Πανελλαδικών Εξετάσεων, επειδή η απόφαση της υπουργού Παιδείας ήταν ξαφνική, μη αναμενόμενη και άδικη, χωρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages