Liberation: Μετά το χάος ήρθε το ευχαριστήριο... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Liberation: Μετά το χάος ήρθε το ευχαριστήριο...

Liberation: Μετά το χάος ήρθε το ευχαριστήριο...

Share This
Με εντυπωσιακούς αρνητικούς στην πλειονότητά τους τίτλους, παρουσιάζει ο γαλλικός Τύπος την απόφαση Παπανδρέου για δημοψήφισμα και τον αντίκτυπό της στην Ευρώπη.
Ωστόσο, ο διευθυντής της "Liberation"
Νικολά Ντεμοράν, που υπογράφει το σχόλιο της εφημερίδας, με τον τίτλο "Ιλιγγιώδες", καταλήγει να ευχαριστεί τους Έλληνες.
"Είναι με τον χειρότερο τρόπο, στις χειρότερες συνθήκες, με τις χειρότερες συνέπειες για όλους εμάς, που ο Παπανδρέου θέτει το μόνο αληθινό ερώτημα. Ταμπού και καταπιεσμένο έως τα τώρα, αδύνατο να αρθρωθεί, τόσο που είναι ιλιγγιώδες και τρομακτικό για αυτούς που μας κυβερνούν. Αυτό το απλό ερώτημα είναι: Τι σκέπτονται οι λαοί για τα βάναυσα μέτρα λιτότητας που θα τους επιβληθούν. Ευχαριστούμε τους Ελληνες, στην πρώτη γραμμή της απελπισίας, που θέτουν το ερώτημα και που θα είναι οι πρώτοι που θα απαντήσουν".
Στη συνέχεια, δεν παραλείπει να υπογραμμίσει ότι "η οικονομική κρίση υπογράφει πάντα την πρώτη πράξη της αποσταθεροποίηση της δημοκρατίας".
"Ο Παπανδρέου επιβάλλει τη συμμετοχή του λαού του στη διαπραγμάτευση", είναι ο τίτλος του βασικού άρθρου της οικονομικής "La Tribune", όπου, αφού υπογραμμίζεται "το ρίσκο", που παίρνει ο πρωθυπουργός, αναγνωρίζεται ότι έτσι κι αλλιώς "η κατάσταση στην Ελλάδα παρουσίαζε έναν πραγματικό κίνδυνο σήψης".
Αναρωτιέται στη συνέχεια κατά πόσο η παρτίδα πόκερ του Παπανδρέου είναι όχι μόνο με τον λαό του, αλλά και με τους ευρωπαίους ηγέτες.
"Ιδιαίτερα με την Γερμανία, όπου η Μέρκελ ήθελε να βάλει τη χώρα (του) κάτω από συνεχή οικονομική εποπτεία, (χάνοντας την εθνική κυριαρχία) πράγμα που οι Ελληνες αρνούνται μαζικά. Ο Γιώργος Παπανδρέου επιδιώκει την καλυτέρευση του σχεδίου (των Βρυξελλών) πράγμα που διαμήνυσε στην Αγκελα Μέρκελ κατά την τηλεφωνική του επικοινωνία την Τρίτη, η οποία και απάντησε ότι 'κατανοεί' την απόφασή του. Παραμονές του G20 η μπάλα είναι στο γήπεδο των ευρωπαίων ηγετών", καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages