Ελληνικό διαστημικό αεροδρόμιο και... Καλαμάτα - Χαβάη σε 45 λεπτά - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Ελληνικό διαστημικό αεροδρόμιο και... Καλαμάτα - Χαβάη σε 45 λεπτά

Ελληνικό διαστημικό αεροδρόμιο και... Καλαμάτα - Χαβάη σε 45 λεπτά

Share This
Ήταν από τις πιο συγκινητικές και αξιόλογες στιγμές της ενημέρωσης που κλείνει για το 2012. Συγκίνηση να μιλάς με έναν Έλληνα στην Silicon Valley στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και να σε γεμίζει με ρίγος για την αξία των όσων σου αναφέρει και με υπερηφάνεια εθνική για τα όσα αυτός κάνει έχοντας στην άκρη του μυαλού του την χώρα μας. Και να ετοιμάζει, να προωθεί το Καλαμάτα - Χαβάη σε 45 λεπτά!!!!!!!! μέσω διαστήματος...
Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...Εδώ και λίγους μήνες το Curiosity «αλωνίζει» στον Άρη. Στη NASA βρίσκονται όλοι επί ποδός και με αγωνία μελετούν όλα τα στοιχεία που στέλνει το ρομποτικό όχημα. Στην ομάδα της ΝΑSA είναι και ένας Έλληνας, ο Δρ. Περικλής Παπαδόπουλος, Kαθηγητής Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας, ειδικός στο αντικείμενο της υπερηχητικής επανένταξης και συνεργάτης της NASA στις αποστολές της για την εξερεύνηση του διαστήματος, αλλά και των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος. Ο Δρ. Περικλής Παπαδόπουλος μίλησε τόσο για το μεγαλύτερο εγχείρημα μέχρι στιγμής στον Κόκκινο Πλανήτη όσο και για τα δικά του σχέδια που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού δορυφόρου βάζοντας τα... Greek Minds at Work. Τα όσα μας ανέφερε για τον Άρη εκπληκτικά σε αξία για τις μεθόδους, τα στοιχεία και τις αναλύσεις που γίνονται και που θα διαρκέσουν για πολλά χρόνια ακόμη. Επόμενος στόχος η Αφροδίτη για την οποία ήδη τα στοιχεία από τις Ρωσικές αποστολές είναι άκρως ενδιαφέροντα για το θέμα της ύπαρξης μικροζωής. Όμως το εντυπωσιακό των όσων συζητήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST με φιλοξενούμενο μέσω skype τον ξεχωριστό αυτό Μεσσήνιο, είναι πως υπάρχει σε εξέλιξη ένα project (με την ομάδα του στη χώρα μας) που μπορεί να τρέξει στην Καλαμάτα και τον αερολιμένα της με κορυφαίες εταιρίες να χρησιμοποιούν τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα ως σημείο αναχώρησης για αεροδιαστημικά ταξίδια. Μην νομίσετε πως είναι... μακρινό όνειρο, ήδη όπως ανέλυσε το ενδιαφέρον στον ιδιωτικό τομέα είναι σε υψηλό σημείο με 5 εταιρείες να τρέχουν τον διαστημικό τουρισμό, που είναι για πλούσιους, αλλά εξασφαλίζει το απίστευτο Καλαμάτα – Χαβάη σε 45 λεπτά.
Είπατε τίποτα; Με σχεδιασμό και φυσικά επέκταση και εκσυγχρονισμό του αερολιμένα όλα είναι δυνατά μέσω της... ιδιωτικής πρωτοβουλίας σημείωσε ο Καθηγητής και τόνισε πως το συγκεκριμένο project βρίσκεται σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. Τα όσα παράλληλα ανέφερε για τις ενέργειες πουτρέχουν σε αφήνουν με ανοιχτό το στόμα για τον πρώτο ελληνικό δορυφόρο και τη δημιουργία ενός δικτύου όλων των Ελλήνων που θα μπορούν να συνεργαζόνται, να συμβουλεύουν και να δίνουν τα... φώτα τους στους νεότερους με συγκεκριμένο σχέδιο και πρόγραμμα, άκρως αποκαλυπτικά. Μεταξύ άλλων και τα όσα πρέπει να γίνουν από τους Έλληνες που όταν ενωθούν μιλά η δύναμη της ψυχής τους συγκλονιστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages