1,4 δισ. € για τους 4 μεγάλους αυτοκινητοδρόμους - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

1,4 δισ. € για τους 4 μεγάλους αυτοκινητοδρόμους

1,4 δισ. € για τους 4 μεγάλους αυτοκινητοδρόμους

Share This
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει εντός της εβδομάδας το επίσημο αίτημα από τις ελληνικές αρχές σχετικά με τη διάθεση 1,4 δισ. ευρώ για τους 4 μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, ώστε να δοθεί το τελικό πράσινο φως από τις Βρυξέλλες έως το τέλος του έτους.
1,4 δισ. € για τους 4 μεγάλους αυτοκινητοδρόμους
Τις διευκρινίσεις αυτές έδωσε ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν, ο οποίος υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει συγκεκριμένο αίτημα για την τροποποίηση των προγραμμάτων τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, προκειμένου να αντληθούν οι πόροι που είναι αναγκαίοι για την υλοποίηση των 4 οδικών έργων (Ολυμπία Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Κεντρική Οδός και Ιόνια Οδός).
Χωρίς καθυστέρηση
Πάντως, αργά το απόγευμα με δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης αρνήθηκε την όποια καθυστέρηση, σημειώνοντας ότι έχει αποστείλει ήδη τις επίσημες προτάσεις για την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ που φέρνουν τη χρηματοδότηση ύψους 1,4 δισ. ευρώ για τους αυτοκινητόδρομους. Σύμφωνα με τον Αυστριακό επίτροπο, «έχουμε σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο» σε ένα ζήτημα στο οποίο εμπλέκονται αρκετές υπηρεσίες της Κομισιόν, με ευθύνη για τις κρατικές ενισχύσεις και τον ανταγωνισμό. Ο Γ. Χαν εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος για αίσιο τέλος σύντομα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε σε καλό δρόμο, όλα θα πάνε καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages