Οι μηχανές των τρακτέρ ζεστάθηκαν και βγαίνουν στο δρόμο και στη Μεσσήνη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Οι μηχανές των τρακτέρ ζεστάθηκαν και βγαίνουν στο δρόμο και στη Μεσσήνη

Οι μηχανές των τρακτέρ ζεστάθηκαν και βγαίνουν στο δρόμο και στη Μεσσήνη

Share This
Έτοιμοι για όλα δείχνουν οι αγρότες της περιοχής της Μεσσήνης, που από χθες το μεσημέρι παρατάσσουν τα τρακτέρ τους μπροστά στο κτήριο του ΟΣΕ.
Ο ξεσηκωμός τους έχει να κάνει με τη φορολόγησή τους, αλλά και με την αντιμετώπιση που έχουν από το κράτος. Οι ίδιοι δηλώνουν ενωμένοι και προειδοποιούν προς κάθε κατεύθυνση να μη σταλούν δυνάμεις καταστολής, γιατί κι αυτοί έχουν τις δικές τους δυνάμεις.
Ενδεικτικά, όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους στην εφημερίδα 'Θάρρος':

Γιάννης Μπλάνας
«Από εδώ και πέρα ξεκινάμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις, γιατί υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στον αγροτικό τομέα λόγω των φορολογικών βαρών που προσπαθούν να μας επιβάλουν. Τουλάχιστον να φορολογηθούμε σωστά και δίκαια. Να ξεκινήσει ο τζίρος των αγροτών από 20 χιλιάδες ευρώ και πάνω και όχι από το πρώτο ευρώ, αφού τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.
Επίσης, πρέπει να μειωθεί το κόστος καλλιέργειας σε φάρμακα, λιπάσματα, φόρους, πετρέλαιο και ρεύματα. Για παράδειγμα, το πετρέλαιο αυξήθηκε 25% για εμάς τους αγρότες.
Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι έχουμε πάρα πολλά και σοβαρά προβλήματα. Συν τοις άλλοις, στο φορολογικό θέμα έχουμε πρόβλημα με τα τιμολόγια που ζητούν. Ακόμα και βίδα να αγοράσουμε, θέλουν τιμολόγιο. Είναι αδύνατο για τους επαγγελματίες να έχουν έναν υπάλληλο να κόβει συνεχώς τιμολόγια. Τουλάχιστον τα τιμολόγια να είναι από 300 ευρώ και πάνω. Ας αφήνουν τα ψιλολόγια σε νόμιμη απόδειξη με σφραγίδα.
Το κίνημα των αγροτών είναι ενιαίο, δεν ξεχωρίζουμε ανάλογα με την παραγωγή, είμαστε όλοι μια γροθιά και ο κόσμος θα βγει στους δρόμους μαζικά».

Αθανάσιος Κατσιβαρδέας
«Ζω σε μια περιοχή που το αγροτικό επάγγελμα είναι ενωμένο με το εμπορικό. Αυτή τη στιγμή οι αγρότες έχουν μεγάλο πρόβλημα.
Αρχικά έχουμε το κόστος καλλιέργειας. Δε γίνεται ένας αγρότης να πληρώνει το πετρέλαιο 1,40 και 1,50, ούτε τα λιπάσματα και τα φάρμακα με 26% και με 23% ΦΠΑ. Πρέπει το κόστος να μειωθεί κάτω από το 10%, για να βγάλουμε κι εμείς φθηνά προϊόντα για τον κόσμο, αφού υπάρχει κρίση στη χώρα. Πρέπει κι αυτοί να σκύψουν το κεφάλι.
Δεύτερον, το πρόβλημα είναι πανελλαδικό. Κανένας αγρότης δε βγαίνει για ένα προϊόν μόνο, βγαίνει πανελλαδικά. Πρέπει να ρυθμίσουν τα χρέη αγροτών, το κόστος καλλιέργειας, μας παίρνουν 40 και 42 ευρώ το στρέμμα για ασφάλεια καλλιέργειας προτού φυτέψουμε, ασφάλεια όμως πώλησης για το προϊόν δε μας δίνουν καμία. Έτσι, πάμε στα συσκευαστήρια 5 τόνους και μας πληρώνουν για 2,5. Αυτά πρέπει να δουν, αν και τα ξέρουν.
Είμαστε όλοι ακομμάτιστοι αυτή τη στιγμή, όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι και δε χρειάζεται καν να τους βρίσω.
Και αν τελικά θέλουν να φορολογήσουν τους αγρότες, εγώ τους δίνω το δικαίωμα να το κάνουν, αλλά τους καλώ στα χωράφια μας. Από τη στιγμή που θα καλλιεργήσουμε, να στείλουν κάποιον από το κράτος να αναλάβει την καλλιέργεια και να καταγράψει τα πάντα που χαλάμε, πώς πληρωνόμαστε, το κόστος και ό,τι περισσέψει να μας φορολογήσουν.
Γιατί από εκεί ξεκινά η φορολόγηση, αφού από το πρωί που ξεκινά ένας αγρότης φορολογείται από το μισό ευρώ που χαλά.
Κλείνοντας, θέλω να πω ότι δίνουν επιδοτήσεις για νέους αγρότες. Ποιοι νέοι αγρότες όμως; Ένα παιδί αγροτών δεν μπορεί να πάρει επιδότηση, επειδή χρωστούσε ο πατέρας του ή ο παππούς του 5 δραχμές. Είναι εγκλωβισμένο και έτσι τα δάνεια τα παίρνουν παιδιά μη αγροτών. Είναι θέμα μείζον αυτό.
Να ξέρουν ότι οι αγρότες της Ελλάδας είναι σύσσωμοι και οι πολιτικοί θα έχουν πρόβλημα μεγάλο. Αν δεν πάρουν μέτρα, να μην κατέβει κανένας στη Μεσσήνη και στη Μεσσηνία. Θα μας βρουν απέναντι, από όποιο κόμμα και να είναι.
Ο Νόμος Μεσσηνίας είναι στο πόδι και ας φέρουν και δυνάμεις καταστολής. Εμείς, έτσι και αλλιώς, δυνάμεις καταστολής είμαστε, σε αυτή τη μοίρα μας έχουν φέρει».

Κινητοποιήσεις
Χθες το απόγευμα στο Δήμο Μεσσήνης επρόκειτο να αποφασίσουν για τη μορφή των κινητοποιήσεων.


ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Κλείνει συμβολικά για μια μέρα ο Δήμος Μεσσήνης



Στην απόφαση να κλείσει συμβολικά για μία ημέρα ο Δήμος Μεσσήνης κατέληξε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, προκειμένου να εκφράσει την συμπαράστασή του προς τους αγρότες της περιοχής.
Σε ψήφισμά του το Δ.Σ. αποφάσισε να ζητήσει την αύξηση του ορίου για την υποχρέωση τήρησης βιβλίων στις 40000 ευρώ, να υπάρχει αφορολόγητο ποσό στις 40000 ευρώ και να μην φορολογούνται οι επιδοτήσεις και οι αποζημιώσεις. -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages