Παράταση προθεσμίας στη ρύθμιση οφειλών έδωσε ο Δήμος Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Παράταση προθεσμίας στη ρύθμιση οφειλών έδωσε ο Δήμος Καλαμάτας

Παράταση προθεσμίας στη ρύθμιση οφειλών έδωσε ο Δήμος Καλαμάτας

Share This
Παραμένουν τα ερωτήματα για τη «νομιμότητα» είσπραξης προστίμων παρελθουσών δεκαετιών από ΚΟΚ! Το ενδιαφέρον των δημοτών να ευνοηθούν των όρων για την υπαγωγή τους στη ρύθμιση των οφειλών τους προς το Δήμο που έληγε χθες, ανάγκασε το δήμαρχο Π. Νίκα να ανακοινώσει την περαιτέρω παράταση του μέτρου μέχρι τις 28 Αυγούστου. Στη σχετική απόφαση οδηγήθηκε και έπειτα από αίτημα πολλών οφειλετών που δεν προλάβαιναν τις ημερομηνίες. Ο Νόμος 4257/2014 περί ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών αποτελεί ανάσα για τους χιλιάδες οφειλέτες, πολίτες και επιχειρήσεις που χρωστούν στους Δήμους. Ενδεικτικά, οφειλή 21.000 ευρώ με τη ρύθμιση έφτασε στα 2.500 ευρώ, ενώ οφειλή 12.000 ευρώ στα 1.000 ευρώ. Οι δημότες, βέβαια, δεν έχουν άλλον τρόπο παρά να προσέλθουν στο δημοτικό ταμείο, διότι σε διαφορετική περίπτωση η Δημοτική Αρχή είναι αναγκασμένη να προχωρήσει σε δέσμευση του ΑΦΜ κατ’ αρχάς, αλλά και σε αναγκαστική κατάσχεση στη συνέχεια.
Σε αυτή τη διαδικασία υπάγονται και οι δημότες των πρώην Δήμων Άριος, Αρφαρών και Θουρίας, οι οποίοι μετά τον «Καλλικράτη» βρέθηκαν να οφείλουν μικρά ή μεγάλα ποσά στο νέο Δήμο Καλαμάτας. Και γι’ αυτούς η ρύθμιση είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή. Με το σχετικό νόμο, ο οποίος αποτελούσε πάγιο αίτημα της αυτοδιοίκησης, δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτες και επιχειρήσεις να ρυθμίσουν τις οφειλές τους καταβάλλοντας έως και 100 δόσεις, απαλλασσόμενοι από προσαυξήσεις και πρόστιμα (πληρώνουν μόνον το κεφάλαιο της οφειλής σε εφάπαξ καταβολή). Οι οφειλέτες είναι εταιρείες, καταστηματάρχες, αλλά και φυσικά πρόσωπα, που μπορεί να χρωστούν από 300-500 ευρώ μέχρι και πολύ μεγαλύτερα ποσά.
Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages