ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙ Ο3 ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΥΡΙΟΙ... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙ Ο3 ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΥΡΙΟΙ...

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙ Ο3 ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΥΡΙΟΙ...

Share This
Περισσότερους από 700.000 μικρομεσαίους επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες θα πλήξουν τα μέτρα στα οποία συμφώνησαν κυβέρνηση και δανειστές.
Στο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή λίγο πριν ή αμέσως μετά από τον Δεκαπενταύγουστο, με τα προαπαιτούμενα για το νέο πρόγραμμα, θα περιλαμβάνονται διατάξεις που θα προβλέπουν τη σταδιακή αύξηση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος των ατομικών επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών 26% στο 29% και τη σταδιακή αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για τους ίδιους φορολογούμενους από το 55% στο 100%.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», στις τελευταίες συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών συμφωνήθηκε:
1. Να εξομοιωθεί πλήρως το καθεστώς φορολογίας εισοδήματος των ατομικών επιχειρήσεων (εμπορικών, βιοτεχνικών, παροχής, υπηρεσιών) και των ελεύθερων επαγγελματιών με το πρόσφατα διαμορφωθέν καθεστώς για τις ανώνυμες εταιρείες και τις ΕΠΕ. Αυτό σημαίνει την αύξηση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών από το 26% στο 29% για ποσά μέχρι 50.000 ευρώ. Η αύξηση του συντελεστή θα γίνει σταδιακά, από το 25% στο 28% για τη χρήση του 2015 και από το 28% στο 29% για τη χρήση του 2016.
2. Να νομοθετηθεί άμεσα η ήδη συμφωνηθείσα από τις 12 Ιουλίου, ρύθμιση που προβλέπει την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για όλες τις ατομικές επιχειρήσεις (εμπόρους, βιοτέχνες και επιτηδευματίες που τηρούν απλόγραφικά βιβλία), όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και όλες τις προσωπικές εταιρείες από το 55% στο 75% του κύριου φόρου εισοδήματος για τη χρήση του 2015 και στο 100% για τη χρήση του 2016.
Αποτέλεσμα αυτών των ρυθμίσεων θα είναι η υπερφορολόγηση των εισοδημάτων που θα δηλώσουν πάνω από 700.000 μικρομεσαίοι επαγγελματίες το 2016- για το τρέχον έτος- καθώς ο κύριος φόρος για ποσά καθαρών εισοδημάτων μέχρι 50.000 ευρώ θα υπολογίζεται με συντελεστή αυξημένο από το 26% στο 28% και στη συνέχεια επί του αυξημένου κύριου φόρου θα υπολογιστεί επιπλέον με 75% αντί με 55%.
Μεγαλύτερες θα είναι οι επιβαρύνσεις το 2017 για τα εισοδήματα του 2016, καθώς ο συντελεστής του κύριου φόρου θα αυξηθεί στο 28% και η προκαταβολή φόρου θα αυξηθεί περαιτέρω από το 75% στο 100%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages