14 ελληνικές πόλεις θέλουν την «Πολιτισμική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

14 ελληνικές πόλεις θέλουν την «Πολιτισμική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021»

14 ελληνικές πόλεις θέλουν την «Πολιτισμική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021»

Share This
Τον τίτλο για την «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021» διεκδικούν 14 πόλεις της Ελλάδας.
Οι πόλεις αυτές είναι τα Ιωάννινα, η Καλαμάτα, η Τρίπολη, ο Βόλος, οι Δελφοί, η Ελευσίνα, η Κέρκυρα, η Λάρισα, η Λέσβος, το Μεσολλόγι, ο Πειραιάς, η Ρόδος, η Σαλαμίνα και η Σάμος. Σήμερα, 23 Φεβρουαρίου, θα γίνει η φάση της προεπιλογής όπου κάθε υποψήφια πόλη θα παρουσιαστεί αλφαβητικά  και από αυτές μέχρι τέσσερις θα περάσουν στην επόμενη φάση. Οι πόλεις που θα προεπιλεγούν θα ανακοινωθούν στις 26 Φεβρουαρίου από το υπουργείο Πολιτισμού.Η τελική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2016, όπου και θα αναδειχθεί η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.
Ο θεσμός της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης ήταν μια πρωτοβουλία και κληρονομιά της Μελίνας Μερκούρη. Σύμφωνα με τον θεσμό μια ευρωπαϊκή πόλη ορίζεται ως πολιτιστική πρωτεύουσα για 1 χρόνο με σκοπό να αναδείξει την πολιτιστική της ταυτότητα και κουλτούρα (ο θεσμός συνοδεύεται από το βραβείο των 1.5 εκ. Ευρώ).Για το 2016, οι Πολιτισμικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης είναι δύο και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές.
Πρόκειται για τις πόλεις,  Σαν Σεμπάστιαν στην Ισπανία και Βρότσλαβ της Πολωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages