ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΛΟΓΩ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΛΟΓΩ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΛΟΓΩ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Share This
Στην απόρριψη σωρηδόν δεκάδων αιτήσεων οικογενειών με τρία ή περισσότερα παιδιά με εισοδήματα στο όριο φτώχειας, για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας προχωρούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας. Όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος επικαλούμενος απορριπτικές αποφάσεις που έχει στην κατοχή του αυτό συμβαίνει επειδή στα κριτήρια υπολογισμού του εισοδήματός τους συνυπολογίζονται και τα επιδόματα τέκνων που λαμβάνουν από την πολιτεία! Έτσι χαρακτηρίζονται «μη δικαιούχοι λόγω υπέρβασης κριτηρίων». Τα παραδείγματα που αποκαλύπτει το δημοσίευμα είναι αποκαλυπτικά:
 - Οικογένεια με 3 παιδιά, ετήσιο εισόδημα 7.345 ευρώ και 2.000 ευρώ καταθέσεις απορρίφθηκε από τη δωρεάν βοήθεια τροφίμων, επειδή το όριο εισοδήματος για ένταξη στο πρόγραμμα ήταν 7.200 ευρώ.
Εχασε δηλαδή τη βοήθεια τροφίμων για ένα χρόνο επειδή υπερέβη το εισοδηματικό όριο μόλις κατά 145 ευρώ!!! Η υπέρβαση αυτή μάλιστα δεν οφείλεται σε εισοδήματα από εργασία ή άλλη δραστηριότητα, αλλά στο γεγονός ότι συνυπολογίστηκαν και τα επιδόματα που δικαιούται ως τρίτεκνη οικογένεια. Χωρίς τα επιδόματα, το εισόδημα θα έπεφτε στις 5.800 ευρώ και η οικογένεια αυτή θα είχε το δικαίωμα να πάρει δωρεάν τρόφιμα για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών της. -Τρίτεκνη οικογένεια με ετήσιο εισόδημα 7.989,35 ευρώ, με μηδενικές καταθέσεις και με αξία ακίνητης περιουσίας 27.346 ευρώ απορρίφθηκε από το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας, καθώς υπερέβη το όριο των 7.200 ευρώ κατά 790 ευρώ, λόγω του συνυπολογισμού των επιδομάτων στο συνολικό εισόδημα! Αν δεν λαμβάνονταν υπόψη τα επιδόματα, το εισόδημα θα έπεφτε κάτω από 6.000 ευρώ και αυτομάτως θα εντασσόταν στο πρόγραμμα βοήθειας για τις φτωχές οικογένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages