ΝΥΧΤΑ ΑΓΙΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΑΓΡΟΤΝ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΝΥΧΤΑ ΑΓΙΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΑΓΡΟΤΝ

ΝΥΧΤΑ ΑΓΙΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΑΓΡΟΤΝ

Share This
Με ένα πραγματικό εντυπωσιακό συλλαλητήριο -ολονυχτία έξω από τη Βουλή και με την συμβολική εμφάνιση 20 τρακτέρ να δίνουν ιδιαίτερο χρώμα, χιλιάδες αγρότες από όλη την Ελλάδα έστειλαν σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση, η οποία επιχειρεί από την πλευρά επιχειρεί να ανοίξει μια χαραμάδα και να φέρει τους αγρότες στο τραπέζι.
Οι αγρότες ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις και προτίθενται να παραμείνουν στην Αθήνα τουλάχιστον έως το βράδυ του Σαββάτου. Η προσέλευση αγροτών στην πρωτεύουσα από μπλόκα της Βορείου Ελλάδας αναμένεται να συνεχισθεί και σήμερα. Παράλληλα, το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην Ομόνοια. 


Την πρόθεσή της για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εξέφρασε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων των αγροτών. Όπως είπε το μέλος της Συντονιστικής, Ρίζος Μαρούδας «με άδεια χέρια δεν γυρίζουμε πίσω», προσθέτοντας ότι προϋπόθεση για να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό
Πληροφορίες αναφέρουν ότι, παρά τα επεισόδια και την ένταση κατά την άφιξη και τις προσυγκεντρώσεις των αγροτών στην Αθήνα, προετοιμάζεται το έδαφος ώστε να υπάρξει συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ίσως και έως την Τρίτη. Μάλιστα δεν αποκλείεται εντός των επομένων ωρών να εκδηλωθεί σχετική πρωτοβουλία από το Μέγαρο Μαξίμου.


Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου μιλώντας στη Βουλή προϊδέασε για τη συνάντηση. «Ο πρωθυπουργός τους περιμένει και πολύ σύντομα θα τους δει» ανέφερε κατά την διάρκεια τοποθέτησης του σε επίκαιρη επερώτηση του ΠΑΣΟΚ για τα αγροτικά ζητήματα. Ο ίδιος επανέλαβε αργότερα ότι η συνάντηση θα γίνει σύντομα και θα «λειανθούν πολλά ζητήματα».

Εντυπωσιακό συλλαλητήριο

Με ελληνικές σημαίες τα χέρια και τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο και το «Πότε θα κάνει ξαστεριά»  χιλιάδες αγρότες συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, με ξεχωριστή στιγγμή την άφιξη 20 περίπου τρακτέρ από το μπλοκ της Νίκαιας.


Τη στιγμή που τα 20 τρακτέρ έμπαιναν συμβολικά στην πλατεία Συντάγματος, οι συγκεντρωμένοι άναψαν κλαδιά ελιάς μία μεγάλη εστία φωτιάς μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη 




Εκτεταμένα επεισόδια πριν το συλλαλητήριο

Με γάλης έντασης επεισόδια σημειώθηκαν εξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο Χαϊδάρι αλλά και στο Κορωπί.
Στο Χαϊδάρι, οι  αγρότες έσπασαν με καδρόνια και πέτρες ένα περιπολικό. Η αστυνομία δεν τους επέτρεψε, τελικά, να περάσουν με τρακτέρ και αγροτικά και έτσι έρχονται στο κέντρο της Αθήνας με ΙΧ και πούλμαν. Προηγήθηκε πετροπόλεμος και χρήση χημικών.
Επεισόδια σημειώθηκαν και στο Κορωπί. Τεράστιες ουρές έχουν σχηματιστεί στην Αττική Οδό. Περίπου 10 τρακτέρ έσπασαν μια μπάρα από τα διόδια της Αττικής Οδού και μπήκαν ανάποδα στον αυτοκινητόδρομο για να φτάσουν στο μπλόκο στο Κορωπί. Ο δρόμος προς το αεροδρόμιο έχει κλείσει. Αυτήν την ώρα στο σημείο επικρατεί ένταση, ενώ παράλληλα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages