ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ

Share This
“Η συμφωνία της Ε.Ε. με τη Νότια Αφρική (SADC) βρίσκεται ένα βήμα πριν την υπογραφή της, αφήνοντας απροστάτευτα δύο σημαντικότατα ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ για την ελληνική κτηνοτροφία και γεωργία, τόσο από οικονομικής όσο και από κοινωνικής πλευράς, τη «Φέτα» και την «ελιά Καλαμάτας»” επισημαίνεται σε επιστολή του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Τζανέτου Καραμίχα, προς τον πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα.
Η επιστολή εστάλη την Δευτέρα 30 Μαΐου, και συνεχίζοντας τονίζει πως η κυβέρνηση οφείλει έστω και τώρα,στην κρίσιμη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2016, να απαιτήσει την πλήρη προστασία τους και να ανατρέψει την καταστροφική για τα συμφέροντα της χώρας μας εξέλιξη. Επισημαίνεται ότι εάν δεν υπάρξει πλήρης προστασία της «Φέτας» και της «ελιάς Καλαμάτας» στη συμφωνία Ε.Ε. και Ν. Αφρικής (SADC), οι συνέπειες για τα Ελληνικά συμφέροντα θα είναι ανυπολόγιστες καθώς θα καθορίσει την εξέλιξη για την προστασία των προϊόντων μας και σε επικείμενες Συμφωνίες της Ε.Ε. με άλλες χώρες, ιδιαίτερα στη Συμφωνία Ε.Ε με τον Καναδά (CETA) και στη διαπραγμάτευση ΕΕ-ΗΠΑ για την Συμφωνία TTIP.
Για τους προαναφερθέντες λόγους, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, καλεί την κυβέρνηση, ενόψει της κρισιμότητας της κατάστασης να κινηθεί άμεσα σε δύο άξονες: -Να ζητήσει και να διασφαλίσει την πλήρη προστασία των προϊόντων μας στην τρέχουσα συμφωνία και σε όλες τις εμπορικές συμφωνίες της Ε.Ε. με τρίτες χώρες. -Να διαμορφώσει μόνιμη εθνική στρατηγική για την προστασία και προώθηση των προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε) σε συνεργασία και συνεννόηση με τους παραγωγικούς και ιδιαίτερα τους συνεταιριστικούς φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages