ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΞΕΔΩΣΑΝ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΞΕΔΩΣΑΝ

ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΞΕΔΩΣΑΝ

Share This
Οδικό χάρτη για την επίλυση των σοβαρών ζητημάτων των Περιφερειών ζήτησε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας από τον υπουργό Εσωτερικών σε συνάντηση που είχε το Διοικητικό της Συμβούλιο, παρουσία του γενικού γραμματέα Κ. Πουλάκη. Οι Περιφέρειες, ζητούν στελέχωση κατά προτεραιότητα σε ειδικότητες που είναι απόλυτα αναγκαίες, αύξηση της χρηματοδότησης και να σταματήσει η «βιομηχανία» εκχώρησης αρμοδιοτήτων ατάκτως ερριμμένων. Παράλληλα, τα στελέχη της ΕΝΠΕ ζητούν από τον υπουργό, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου με τον Πάνο Σκουρλέτη να ανακοινώνει ότι ως το τέλος Φεβρουαρίου θα κατατεθεί στη Βουλή Νομοσχέδιο για θέματα της Αυτοδιοίκησης και θα ολοκληρώσει το έργο της, η Επιτροπή για τη Μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» που θα παρουσιάσει τις θέσεις της ώστε να ακολουθήσει διάλογος με τους θεσμικούς φορείς της Αυτοδιοίκησης.
Ο Πάνος Σκουρλέτης προϊδέασε ότι στις θεσμικές αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών περιλαμβάνεται και η αποσαφήνιση του ρόλου των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για τις οποίες η ΕΝΠΕ έχει καταθέσει πλήρως τεκμηριωμένη πρόταση από το καλοκαίρι του 2015 ζητώντας τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων και του προσωπικού τους στις αιρετές Περιφέρειες. Στη συνάντηση, συμφωνήθηκε να γίνουν νέες συναντήσεις εκπροσώπων και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εσωτερικών και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για συγκεκριμένα ζητήματα. Μεταξύ άλλων, τέθηκαν επί τάπητος και άλλα ζητήματα όπως η στελέχωση της Περιφέρειες κατά προτεραιότητα με τις ειδικότητες που είναι απόλυτα αναγκαίες καθώς και να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.
Το θέμα αυτό άλλωστε, απασχολεί ιδιαίτερα τις Περιφέρειες, καθώς τα τελευταία χρόνια το προσωπικό τους έχει απομειωθεί σε ποσοστό άνω του 37% κατά μέσο όρο, ενώ σε Περιφέρειες και συγκεκριμένες υπηρεσίες οι ελλείψεις είναι ακόμη μεγαλύτερες και σε κάποιες περιπτώσεις φθάνουν στα όρια της αδυναμίας λειτουργίας. Επίσης, ζητούν να αποδοθούν στις Περιφέρειες οι πόροι που έχουν θεσμοθετηθεί από τον «Καλλικράτη» καθώς και πόροι για αναπτυξιακές δράσεις ώστε το έργο των Περιφερειών να μην περιορίζεται μόνο στις συντηρήσεις. Η χρηματοδότηση άλλωστε των Περιφερειών από τον κρατικό προϋπολογισμό έχει μειωθεί για λειτουργικές δαπάνες σε ποσοστό 60% και για επενδυτικές κατά 100% με αποτέλεσμα να προκαλούνται στρεβλώσεις στο έργο των Περιφερειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages