ΦΟΒΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΦΟΒΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

ΦΟΒΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

Share This
Η Κυβέρνηση αντιδρά φοβικά στην πολιτική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τους δασικούς χάρτες, σημειώνει σε γραπτή του ανακοίνωση ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης. Σ' αυτή σημειώνει χαρακτηριστικά:
 "Η Κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος και αντιδρά φοβικά στην πολιτική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τους Δασικούς χάρτες. Η ανάθεση από τον Πρωθυπουργό στον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσιρώνη Νομοθετικής πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών που θα έχουν οι δασικοί χάρτες στις αγροτικές επιδοτήσεις μονό ερωτήματα δημιουργεί. Η έκδοση της ΚΥΑ 151585/323/ΦΕΚ347/8-2-17 που επιφέρει μικρές μειώσεις των υπέρογκων τελών που πρέπει να καταβάλει ο πολίτης για την άσκηση αντιρρήσεων στους αναρτημένους δασικούς χάρτες απλά αναγνωρίζει το πρόβλημα. Από την πρώτη στιγμή αναλάβαμε την ευθύνη να αναδείξουμε το πρόβλημα σε όλο του το μέγεθος. Η Κυβέρνηση δείχνει ότι δεν καταλαβαίνει τις τραγικές συνέπειες και τα αδιέξοδα που προκαλεί: Η παράνομη μετατροπή των «αναδασωτέων εκτάσεων» σε «Δασικές εκτάσεις».
Ο παράνομος χαρακτηρισμός ως «Δασικών εκτάσεων» ολόκληρων οικισμών, εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων και αγροτικών διανομών, επειδή οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν θεώρησαν τις θεσμικές γραμμές που οριοθετούν τις εκτάσεις αυτές ως όφειλαν. Η πρακτική αδυναμία των Πολιτών να υποβάλλουν αντιρρήσεις εξαιτίας του υπέρογκου τέλους αντιρρήσεων που καλούνται να πληρώσουν. Άραγε ο κ. Τσιρώνης που συνέταξε τον σχετικό Νόμο και έχει την κύρια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση είναι ο κατάλληλος για να αναλάβει Νομοθετική πρωτοβουλία; Όταν η σχετική αρμοδιότητα ανήκει στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη ποιες σκοπιμότητες επέβαλαν την ανάθεση από τον Πρωθυπουργό της νομοθετικής πρωτοβουλίας στον κ. Τσιρώνη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages