Συνεχίζονται τα πειράματα στην Παιδεία.. - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συνεχίζονται τα πειράματα στην Παιδεία..

Συνεχίζονται τα πειράματα στην Παιδεία..

Share This
Αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα, «ψαλίδι» στα διδασκόμενα μαθήματα και μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων στις ενδοσχολικές εξετάσεις, είναι μερικές από τις αλλαγές που φέρνει το υπ. Παιδείας για το Λύκειο από τον Σεπτέμβριο. Παρόλα αυτά, αναβάλλεται για αργότερα η κατάργηση των πανελληνίων εξετάσεων, καθώς- σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου»- αυτή δεν θα περιλαμβάνεται στο νέο σχέδιο. Στο επίκεντρο των συζητήσεων παραμένει το Εθνικό Απολυτήριο, αλλά το αδιέξοδο της διασφάλισης του αδιάβλητου έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην ηγεσία.
Οι προτάσεις που έχουν συζητηθεί στο τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, περιλαμβάνουν κλήρωση θεμάτων και βαθμολόγηση γραπτών από καθηγητές άλλων σχολείων, ώστε να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο του απολυτήριου Λυκείου και ο βαθμός να αποτελεί το εισιτήριο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Αλλά πρόσφατα ο Κώστας Γαβρόγλου παραδέχθηκε ότι μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει πώς θα εξασφαλίσει το αδιάβλητο του νέου εισαγωγικού συστήματος.
Την ίδια ώρα που εγκαταλείπεται το φιλόδοξο σχέδιο για την κατάργηση των Πανελληνίων, το υπουργείο Παιδείας στοχεύει να θεσπίσει, λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία, την υποχρεωτική φοίτηση στην Α’ Λυκείου, αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα. Η αναμόρφωση του Λυκείου θα γίνει σταδιακά. Αν και η θέσπιση θα προχωρήσει από φέτος, η εφαρμογή του νόμου θα ξεκινήσει με την Α’ Λυκείου φέτος (σχολικό έτος 2017-2018), τη Β’ Λυκείου από το 2018-2019 και θα ολοκληρωθεί με την Γ’ Λυκείου το 2019-2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages